Diiva Eve Kivi üllatavas natsirollis

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored filmihuvilised uurisid eile Tallinnas Viru keskuses juba enne esilinastust furoori tekitanud filmi «Fritsud ja blondiinid» afišši..
Noored filmihuvilised uurisid eile Tallinnas Viru keskuses juba enne esilinastust furoori tekitanud filmi «Fritsud ja blondiinid» afišši.. Foto: Toomas Huik.

Tänast juubilari

Eve Kivi

(70) võib homme kinos «Sõprus» esilinastuvas dokumentaalfilmis «Fritsud ja blondiinid» näha nii mitmeski üllatavas rollis.


Diiva, keda inimesed teavad peaasjalikult kultusfilmist «Viimne reliikvia», on nimelt teinud ka muudlaadi rolle.

Eve Kivi on üks nendest blondiinidest, kellel nõukogude kinos oli väike, aga samas väga värvikas ja mõjuv natsiroll. Ilmselt mõjuski režissöörile erutavalt just see idee, et tegemist on kauni, külma ja kättesaamatu blondi iludusega, kes jagab halastamatult hukkamiskäske.

Veendu tema mõjuvas etteastes ise: http://www.youtube

«Tore on see, et me viisime Eve Kivi «Fritsude ja blondiinide» tegemise jooksul kokku enamuste nende balti kolleegidega, kes nõukogude filmides mängisid, mis oli tema jaoks kindlasti suur sündmus ja tal oli selle üle väga hea meel,» jutustab filmi produtsent Jaak Kilmi.

«Seda spetsiaalsel fritsude auks korraldatud üritusel, kuhu kogunesid nõukogude filmides natsirolle kehastanud balti näitlejad. Ka sellest unikaalsest sündmusest annab hea ülevaate Arbo Tammiksaare reedel esilinastuv dokumentaalfilm «Fritsud ja blondiinid»,» lisas Kilmi

Eve Kivi kaader dokfilmist: http://www.nazisandblondes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles