Uuring: briti mehed seksivad üha vähem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AP / Scanpix

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et briti mehed seksivad üha vähem.

Uurijate sõnul on 40 protsenti 30 – 50-aastastest meestest seksist loobunud, kuna nad on kas depressioonis või peavad seda liiga kurnavaks, kirjutab The Telegraph.

«Kui varem kurtsid mehed erektsiooniprobleeme, siis nüüd loobuvad mehed seksist, sest nad on selleks liiga segaduses või väsinud,» sõnas seksuaalnõustamisega tegeleva organisatsiooni Relate esindaja Peter Bell.

Bell jätkas, et tegemist on psühhosotsiaalse probleemiga.

«Selle käitumismustri tekke puhul mängib suurt rolli ka sugudevaheliste piiride ähmastumine ja koguni kadumine. Paljud mehed ei oska ennast selles olukorras määratleda ja neil võib tekkida stress,» lisas uurija.

Londoni meditsiinikooli psühholoogiaõppejõu Michael Kingi arvates on paljudel seksist loobunud meestel kas siis 30., 40. või 50. eluaastate kriis.

«Enamikku 30 -50-aastates meestest tabab mingil hetkel kriis. Nad püüavad sellega ise toime tulla, kuid sellest oleks lihtsam üle saada, kui pöördutaks abi saamiseks psühholoogi või psühhiaatri poole,» lausus King.

Kingi sõnul pole haruldane, et koos psühholoogiliste probleemidega tekivad ka kehalised vaevused.

«Seksi suhtes ükskõiksete meeste arv näitab kasvutendentsi. Pikemas plaanis vaadatuna võib see lõpuks hakata ka rahvastiku arvukust mõjutama,» sõnas psühholoog.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles