Maasikaaeg on käes!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikatest saab mõnusat magustoitu.
Maasikatest saab mõnusat magustoitu. Foto: Sille Varblane
Kaerahelbevaht maasikatega

Selle retsepti sain ma 1938. aastal "Toit on tervis" sarjas ilmunud Olga Keski raamatust «Magustoidud». Mahla ja suhkru kogust retseptis ei olnud antud.

1,5 l vett
0,5 l kaerahelbeid
2 spl suhkrut
3 spl mahla (panin vähese suhkru sisaldusega mustasõstramahla)
1,5 l maasikaid (retseptis oli 1 l)
4 spl suhkrut maasikatele

Kaerahelbed panna külma veega keema, keeta nõrgal kuumusel 45 minutit, ajada läbi sõela. Pärast keetmist oli päris paks puder, purustasin selle köögikombainis, et oleks kergem läbi sõela ajada. Puder maitsestada mahla ja suhkruga. Jahutada, vahustada tugevalt.
Maasikad purustada suhkruga ja segada kaerahelbevahu hulka, vahustada koos veel kord läbi ja tulemuseks on maitsev vahuline magustoit, mis meenutab mannavahtu, kuid on palju tervislikum.

Maasikavaht

Mina tegin seda magustoitu viimastest külmutatud maasikatest, aga praegu on paras aeg teha maiustust värsketest maasikatest.
Purustasin köögikombainis ühe liitri külmutatud maasikaid. Tekkinud purule lisasin nelja supilusikatäie suhkruga vahustatud neli detsiliitrit vahukoort. Soovi korral võib maasikaid veelgi rohkem panna.
Väga mõnus magustoit!

www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles