Kanadas enesetapuni viinud internetikiusamise juhtumis arreteeriti kaks isikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehtaeh Parsons
Rehtaeh Parsons Foto: SCANPIX

Kanada politsei arreteeris kaks isikut seoses internetikiusamisega, mis viis enesetapuni.

Noor 17-aastane kanadalanna Rehtaeh Parsons tegi selle aasta aprillis enesetapu, edastab AFP.

Parsonsi vanemate sõnul kiusati nende tütart internetis, kuhu oli pandud pilte ühelt peolt ning tema vägistamisest. Selle tõttu muutus kiusamine nii julmaks, et ta pidi kooli vahetama ning Halifaxist ära kolima.

Kiusamise põhjustas internetti pandud pilt. Parsonsi ema Leah Parsons sõnul vägistasid neli noormeest ta tütre 2011. aastal. Sellest tehti fotod, mis levisid internetis ja tüdruku sõprade ringis.

Noor naine sai sellest depressiooni ja ta oli kuus nädalat haiglas.

Kanada võimuesindajad langetasid möödunud aastal otsuse, et Parsonsi seksuaalses ärakasutamises kahtlustatavate puhul ei esitata süüdistust.

Rehtaeh Parsonsi enesetapp aga käivitas uue uurimise.

Politsei kinnitusel arreteerisid nad kaks 18-aastast noormeest. Seni ei ole paljastatud, kas need isikud on ka internetis levinud piltidel.

«Tundsin suurt kergendust. Kinnipeetud olevat sõnanud, et nad räägivad juhtunust oma versiooni. Seni nad seda teinud ei ole. Pärast arreteerimist peavad nad seda tegema,» sõnas Leah Parsons.

Rehtaeh Parsonsi isa Glen Canning sõnas, et talle tegi kahtlusaluste arreteerimine head meelt, kuid ta tütart see tagasi ei too.

«Olin kurb sellepärast, et mu tütar ei saa kunagi kogeda õiglust. Ta ei saa kunagi sellest teada,» lausus isa.

Rehtaeh Parsonsi juhtum tekitas laiaulatusliku diskussiooni küberkiusamisest. Tüdruku elukoha Nova Scotia võimud on karmistanud netikiusamist puudustavaid seadusi.

Seadusemuudatus annab ohvritele võimaluse tegijad kohtusse kaevata. Kui nad on alaealised, siis peavad kohtu ees olema nende vanemad.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles