Stonehenge`i otsitakse 65 000-naelase aastapalgaga tegevjuhti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stonehenge talvisel pööripäeval
Stonehenge talvisel pööripäeval Foto: SCANPIX

Briti pärandifond English Heritage otsib kuulsa megaliitehitist Stonehengi haldavale firmale tegevjuhti aastapalgaga 65 000 naela.

Kandidaat peab suutma hallata kõike Stonehenge`iga seonduvat ning saama hästi läbi druiidide ja New Age liikumise liikmetega, kes käivad selles iidses paigas regulaarselt, kirjutab The Telegraph.

«Kõige tähtsamaks eesmärgiks on ehitise kaitsmine. Pööripäevadel ja ka teistel tähtpäevadel koguneb Stonehenge´i suur rahvahulk. Siis võib juhtuda nii mõndagi ning iidsed kivid võivad kahjustada saada,» teatas English Heritage esindaja Tim Reeve.

Ta lisas, et kuna tegemist on väga vastutusrikka ametiga, siis saab selle vaid parim kandidaat.

Wiltshire`is asuv Stonehenge on Briti saarte üks tähtsamaid vaatamisväärsusi. Arheoloogide sõnul ehitati see mitmes osas 5000 – 3000 eKr.

Selle täpne otstarve on seni lahtine, kuid arvatakse, et seda kasutati nii astronoomiliste vaatluste tegemiseks kui religioosseteks pidustusteks.

Aastas külastab Stonehenge`i umbes üks miljon inimest. Seda haldavas firmas töötab 180 inimest, kellest osa on vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles