Hiina jõukur ostis oma kaheaastasele lapsele 6,5 miljonit dollarit maksva korteri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
One57 pilvelõhkuja New Yorgis
One57 pilvelõhkuja New Yorgis Foto: Wikipedia.org

Jõukas hiinlannast ema ostis oma väikelapsele New Yorgis Manhattanil 6,5 miljonit dollarit maksva korteri.

New Yorgis luksuskorterid müüva firma üks juhtudest Kevin Brown sõnas, et üks ema ostis kalli korteri oma lapsele tema tuleviku tarbeks, edastab The Telegraph.

Ema sooviks on, et ta laps õpiks mõnes USA ülikoolis.

«Olime käinud juba mitmes korteris, kui küsisin, et mille jaoks ta korterit otsib,» lisas Brown.

Ameeriklase sõnul ütles hiinlanna, et ta laps hakkab õppima kas Columbia, New Yorgi või Harvardi ülikoolis ning lapsele on üliõpilasajaks vaja elamispinda.

«Küsisin siis, et kui vana naise tütar on ja sain vastuseks, et kaheaastane. Olin sellest šokeeritud,» lausus Brown.

Hiinlanna ostetud luksuskorter asub One57 tornmajas, mis on 90 korrusega pilvelõhkuja 57. tänaval ning sellest avaneb vaade Keskpargile.

Selles majas on lisaks korteritele ka piljarditoaga raamatukogu,  suur akvaarium, erakontserdisaal ja lemmikloomade vannituba. Maja haldajaks on Park Hyatt hotellikett.

Selles majas on veel teine hiinlane, Hingkongist pärit Silas Chou korteri ostnud. Korterite hinnad on selles pilvelõhkujas üsna soolased.

Browni sõnul eelstavad hiinlastest kinnisvarasse investeerijad uusehitisi, mis on Keskpargi lähedal. Samas aga ei soovi vaadet pargi suunas, vaid lõunapoole.

New Yorgis müüdavatest luksuskorteritest vaid 2 – 3 protsenti kuuluvad välismaalastele. Hiinlased investeerisid möödunud aastal USAs kinnisvarasse üheksa miljardit dollarit.

Hiina sotsiaalmeedia lehekülgedel on hiinlanna New Yorgi korteriostu laialdaselt kommenteeritud. Wibos, mis on Hiina versioon Twitterist, kirjutati et see naine on seotud Hiina juhtkonda kuuluva korrumpeerunud ametnikuga ning raha korteriostuks saadi väljapressimise teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles