Briti politsei uurib Madeleine McCanni juhtumis uut juhtlõnga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate ja Gerry McCann näitamas oma tütre Madeleine McCanni pilti. Tüdruk oleks praegu üheksa-aastane
Kate ja Gerry McCann näitamas oma tütre Madeleine McCanni pilti. Tüdruk oleks praegu üheksa-aastane Foto: SCANPIX

Briti politsei teatas, et Madeleine McCanni kadumisjutumis uuritakse uut juhtlõnga.

Uurijate sõnul võivad tähtsat rolli mängida  Suurbritannia kodakondsusega koristajad, edastab Daily Mail.

McCannide perekond puhkas 2007. aasta kevadel Portugalis Praia de Luzi kuurordis. Nad üürisid seal suvituskorterit. Seda käis koristamas koristajate grupp, kes sõitis valge kaubikuga.

Politsei otsib nüüd  6 – 8 britti, kes selles kuurordis koristusteenust pakkusid.

Tegemist on esimese korraga, mil koristajad on politseiuurimise all.

Uurijad küsitlesid Praia de Luzi suvituskorterite omanikke, tegemaks kindlaks, kas nende kinnisvara on käinud koristamas brittidest koristustiim, kuhu luuluvad nii naised kui mehed.

Praia de Luzi Ocean Club kuurordil on oma koristajad, kuid suvitusmajade omanikud eelistavad brittidest koristajaid, kes küsivad vähem tasu.

Briti politsei sai uue juhtlõnga Portugali politseilt. Uurimises kerkis juba varem esile valge kaubik, kuid nüüd seostatakse seda brittidest koristajatega.

Kolm aastat tagasi andis üks portugallane tunnistuse, milles ütles, et ta nägi, kuidas üks kolmeaastane tüdruk kuurordi lähistel valgesse kaubikusse pandi. Ta arvas, et need olid mustlased.

Portugali politsei sai veel ühe vihje valge kaubiku ja tumedate juustega mehe kohta, keda silmnähtavalt huvitas McCannide perekonna majutuskoht.

«Töötame läbi uusi juhtlõngu Madeleine McCanni kadumisjuhtumis. Tegemist on tavapärase uurimisprotseduuriga,» sõnas Briti politsei esindaja.

Nüüdne uurimine leiab aset operatsioon Grange raames. Selle käivitas kaks aastat tagasi Briti peaminister David Cameron pärast seda kui Madeleine McCanni vanemad Kate ja Gerry McCann avalikkuse poole pöördusid ja abi palusid, kuna nende sõnul ei töötanud politsei piisavalt efektiivselt.

Selle aasta mais saab kuus aastat, mil Madeleine Portugalis kadunuks jäi. Ta oli siis kolmeaastane, praegu oleks ta üheksa-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles