Kunda nokitseja tõstuk toob päikese pilve tagant välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saade "Eesti nokitseb"
Saade "Eesti nokitseb" Foto: Kanal 2

Neljapäevases Kanal 2 saates «Eesti nokitseb» sai muu seas näha kummalist elektriautot ja geniaalset puugieemaldusmeetodit.

Räpina lähedal elab kõva elektroonikamees Johannes. 12-aastase noormehe rokistuudios on kogu valgusmuusika enda tehtud. Johannese põhinokitsuseks on omapärane elektriauto. Noormehel õnnestus omaehitatud vidinatega saatejuhti mitu korda ninapidi vedada ja kena taskuraha teenida.

Tartus elav Enno on puukide hirm - tema väljamõeldud puugieemaldusvahend koosneb ainult niidijupist. Koeralt eemaldatud puugi lasi ta kemmergupotist alla. Lisaks mõtles Enno välja efektiivse kiirkõnnimeetodi.

Kunda mehel Jaanil tuli ühel päeval geniaalne idee - ta mõtles välja imepärase tõstuki, millega saab ehitada kitsastes tingimustes ja ilma tellinguteta. Jaan näitas mudelit tehnikaspetsile, kes hindas selle omakaalu aga liiga suureks, et aiamaa vahel manööverdada. Jaan arvas, et kui seadeldis teha võimalikult kergetest materjalidest, oleks selle ehitamiseks siiski lootust.

Tallina külje all tegutseb priitahtlik pritsumees Mati, keda peetakse Eesti hotrodide isaks. Ta on juba 15 aastat pühendanud Vene autodele. Hetkel on tal käsil Soomest toodud vana Volga restaureerimine. Masin on 99 protsenti originaalosadest ning maksab kokku pool miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles