Lenna plaanib lapsele nime panna siis, kui on talle otsa vaadanud

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa
Lenna Kuurmaa Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Meie päikseline muusik Lenna Kuurmaa andis hiljuti armsa intervjuu Raadio Elmarile, kus ta rääkis avameelselt oma lapseootusest, nimepanekust, töötahtest ja uuest loomingust. 

Raadio Elmar saatejuht Owe Petersell: Lenna, kas oled ka talveinimene? Väljas ju päris kena talv.

Lenna: Jaa, ma arvan küll, et ma olen talveinimene ka.

Owe: Aga praegu ma kahtlustan, et sa vist ei käi hirmsasti lumelauaga sõitmas või suusatamas või...

Lenna: Jah, sellist ekstreemsemat sporti ma hetkel ei tee, küll aga käin ma kõikidel võimalikel päikselistel talvepäevadel metsa vahel jalutamas ja looduses. Kõike, mida ikka annab teha, ma ikka tahan teha. Püüan ennast liigutada võimalikult palju.

Owe: Naudite kahekesi seda talve... Ütle, kas oled muidu muretsev tulevane ema?

Lenna: Ma ei oska seda öelda, aga ma arvan, et see on tavaline, et on igasugused emotsioonid oodates last ja tulevikus... On muresid ja on hirme ja kindlasti tuleb samas ootamatusi... Et selles mõttes käib see kõik selle asja juurde.

Ma ei oska kindlasti veel lahterdada, milline ema ma olen. Eks seda saab tulevikus näha.

Owe: Kas sa mõtled ette palju? Kas oled mõelnud lapse nime peale või näiteks selle peale, mis tähtkujus ta sünnib?

Lenna: Nime peale pole ma väga palju mõelnud. Ma olen ise sedamoodi nime saanud, et oli nimekiri nimesid ees ja ema pani mulle hoopis sellise nime, mida nimekirjas polnudki ja mis tuli hoopis kuskilt mujalt.

Ma arvan, et minu puhul on samuti. Lapse nimi selgub siis, kui saab talle otsa vaadatud. Aga sündima peaks ta Kalade tähtkujus ja selle üle on mul küll hea meel, sest mul on enda perekonnas hästi palju Kalade tähtkujus sündinud inimesi.

Minu isa on Kalad ja minu vend on Kalade tähtkujust ja ka Roberti perekonnast on Kalade tähtkujus inimesi, nii et ma arvan, et see on tore.

Owe: Olen kuulnud, et kui tüdruk ootab last, siis ka see hääle tekitamine on justkui veidi teistmoodi. Kas sa tunned laulmisel, et nüüd on teisiti?

Lenna: Ma tegelikult otseselt ise ei tunne ja ka kõlapildi järgi ma otseselt midagi aru ei saa, et miskit täitsa teistmoodi oleks. Ma arvan, et see on väga individuaalne. See võib mõjuda või mitte mõjuda.

Ma arvan, et mul on üsna sama vorm selle koha pealt ja rasedus ei ole laulmist väga mõjutanud.

Owe: Aga kas seda tunned, et oled justkui sulnim ja mahedam ja võib-olla praegu selliseid rajumaid rokilaule näiteks ei laulaks?

Lenna: Ma arvan, et ma laulaks neid rokilaule ka, aga tõsi on see, et ma olen pisut pehmem ja mahedam oma olekult küll. Kui vaadata just sellist igapäevaolemist, siis ma olen rahulikum ja ei ärritu ja olen sellest möllust, mis on ümberringi, nagu üle.

Kui varem võisin ärrituda, olla vihane ja miski võis vastukarva olla, siis rasedus hoiab minus rohkem harmooniat ja rahulolu ja pigem positiivset meelt. Aga meil on koos Mihkel Rauaga tulekul üks vägev rokk-kontsert ja seal ma küll ei kavatse end tagasi hoida.

Owe: Sina ei tundu olevat selline ema, kes peale lapse sündi on kolm aastat pildilt ära, on rahulikult ja ei tegutse?

Lenna: Mulle tundub ka, et olen vastupidine ema... Aga ega kunagi ju ei tea. Hetkel pole ma küll plaaninud, et läheksin väga pikale puhkusele. Pigem tahaksin ikka jätkata ja praegugi tunnen sellist aktiivset loominguvajadust. Tunnen, et tahaksin isegi rohkem teha.

Lennale ilusat ootuseaega ka Elu24 poolt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles