Ester Tuiksoo jagas häid uudiseid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo
Ester Tuiksoo Foto: Mihkel Maripuu

Tänases TV3 telesaates «Au tööle!» katsetas endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo elu kirjakandjana.

Pärast enda Järva-Jaani kolleegidele tutvustamist haaras Ester kohe härjal sarvist ning toppis virna ajalehti postikotti. Ta sai teada, et ratta peale võib panna kuni kümme kilo posti.

«Kas ma olen ilus nüüd?» küsis Eesti Posti jope selga saanud heatujuline Ester. Kolleegid kinnitasid, et oranž värv teeb nooruslikuks.

Uuele postiljonile anti kasutada uus jalgratas, mis riigikogulasega kohtudes natuke perutas. 

Koos uue kolleegi Kaiaga jõuti raamatukogu juurde ning saadi teada, et värskeid ajalehti ootavad innukalt nii pensionärid kui kooliõpilased.

Järgmiseks külastati lillekauplust, mille müüja soovinuks rohkem ostjaid, ning siis jagasid postiljonid postkastidesse reklaami.

«Kas inimesed tahavad reklaami või pahandavad ka?» küsis Ester kaaslase käest, kes tunnistas, et mõnikord tõesti saab pahandada.

Lisaks kõigele tegi Ester tutvust erinevate postkastidega, millest mõnesse kirjad sugugi sisse ei tahtnud jääda. 

Nüüd tuli ajaleht ja kiri toimetada Järva-Jaani pensionäride seltsile ning siis majja, kus oli koerakuut, kuid koera mitte. 

Riigikogulane kinnitas muu seas, et ajalehes on täna ainult head uudiseid ning pensionäre rõõmustas pensionipäev.

Ester leidis oma ringkäigul üles ka Järva-Jaani lahedaima puu. «Oi, mis puu see on? See on nii dekoratiivne,» arvas ta.

Siis külastas ta valla kõige õnnetumat naist, kelle aeda ja istutatud puid lõhuvad pidevalt teelt eksivad autod.

Viimaseks tuli kätte toimetada üks tähitud kiri, mille adressaati ei juhtunud kodus olema. Asjaliku naabri käest said postiljonid teada, et naine töötab koolis õpetajana ning siis suundutigi sinna.

Paraku polnud beebiootel õpetajannat ka seal ning tagasi korteri juurde minnes avas ukse meesterahvas, kes kirja vastu võttis.

Tööpäeva lõppedes ütles Ester, et talle meeldis inimestega suhtlemine ning pidas toredaks postisaajate üllatunud pilke. Kirjakandja Kaia sõnul oli päev väga tore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles