Singer Vinger annab täna aasta viimase jõulukontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singver Vinger
Singver Vinger Foto: Promopilt / Rock Cafe

Juba täna, 22. detsembril annab riiklik laulu- ja tantsuansambel Singer Vinger tänavuse aasta viimase jõulukontserdi koos arvukate külalisesinejatega. Õhtu erikülalistena on laval Aapo Ilves ja Alar Kriisa.

Aasta eest sai alguse inimkonna kultuuripärandi ühe märgilisema taiese - helikandja «Suu laulab, süda läigib...» tutvustamise tuur. See maagiline tsükkel on läbi saamas. Tuuri viimane kontsert on ühtlasi jõulukontsert, nagu hea tava nõuab. Armastatud muusikakollektiivi toetavad pillipäkapikud: Tarvi Jaago - akordionil ja flöödil, Tarmo Adson viiulil ja Arvo Haasmaa viola da gambal.

Loomulikult saab õhtu kava olema temaatiline. Ettekandele tulevad traditsioonilised jõululaulud nagu: «Sängselg sokk», «Päkapiku puberteet», «Jõulu hääl», «Kuusevete aeg», «Jeesuängi öö«, «Mina pean salatit mautsida saama», «Tilulilu - jõuluilu», «Ime maagia», «Massikommisoov», «Hakkame jõulumehed minema» jpm.

Kaheksakümnendate aastate keskel saavutas ENSV õppiva noorsoo hulgas enneolematu populaarsuse Neuroroki lipulaev, Turist. Kultuuriministeeriumi rahvakunsti osakonnale tehti ülesandeks elimineerida sundnimevahetuse abil plahvatusohtlik olukord. Tegelikult oleks tulnud koos nimega välja vahetada kogu isikkoosseis, mida aga ei tehtud. See oli ideoloogiline viga - rahva armastus ei hääbunud. Viimased 26 aastat ongi too kultuskollektiiv oma õõnestustegevust jätkanud jampsliku ja mittemidagiütleva pseudonüümi Singer-Vinger all.

Uksed kontserdile avanevad kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles