Ardo Kaljuvee: tasuta ühistransport on hea mõte, kuid...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Butterfly Lounge tähistas 2. sünnipäeva. Rosanna Lints, Ardo Kaljuvee ja Teele Viira.
Butterfly Lounge tähistas 2. sünnipäeva. Rosanna Lints, Ardo Kaljuvee ja Teele Viira. Foto: Christo Neemre

Alates jaanuarist 2013 saavad kõik tallinlased tasuta ühistransporditeenuse, mis iseenesest on kindlasti tore, kuid tekib küsimus, kust selle jaoks raha võetakse?

Buduaar pöördus sama küsimusega tuntud fotograafi Ardo Kaljuvee poole, kes samuti elab Tallinnas. Kuidas Ardo tasuta ühistransporditeenusesse suhtub ja kui palju ta üldse Eesti poliitikast huvitub?

Tasuta ühistranspordi vastu pole Ardol küll midagi, siiski tekitab see mõningaid kahtlusi. «Tasuta ühistranspordi idee on hea, kui selleks raha on, siis miks mitte. Kindlasti on ühistranspordiga sõitvate inimeste jaoks piletiraha kokkuhoid olulise tähtsusega, sest üldjuhul on tegu kas inimestega, kelle sissetulek on keskmisest madalam või siis lihtsalt puudub neil vajadus auto ostmiseks. Kuid ma leian, et juhul, kui see tasuta ühistransport tuleb aga millegi muu olulise arvelt, siis oleks aus seda inimestele vähemasti öelda,»kommenteerib Ardo. 

Kui palju aga huvitub Ardo üleüldiselt Eesti poliitikast? «Poliitikaga puutusin rohkem kokku siis, kui töötasin Päevalehe online väljaande juures. Nüüd ikka hoian silma peal, kes kellega kana kitkub ja milliseid ettepanekuid erakonnad teevad. Päris mööda vaadata ei saa vist ükski eestlane, see mõjutab ju meie kõigi igapäevast elu. Aga ega igasse eelnõusse detailideni süübima nüüd ka ei pea. Las iga üks tegeleb ikka oma erialaga,»võtab Ardo teema kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles