Prantsusmaal asuv mägi saab 21. detsembril päästerõngaks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pic de Bugarach
Pic de Bugarach Foto: Wikipedia.org

Prantsusmaa võimud kardavad, et 21. detsembriks, mis väidetavalt maiade kalendri järgi on maailmalõpp, saabub sealsele mäele suur hulk inimesi alates maailmalõppu uskujatest kuni ajakirjanikeni.

Internetis kirjutatakse, et Pic de Bugarach on 21. detsembril maailmas nii-öelda päästerõngas, edastab Live Science.

21. detsembril 2012 pidavat maiade pikk kalender otsa saama, sest siis lõpeb 13. baktun ning tsükkel peaks hakkama otsast peale.

Internetikirjutuste kohaselt olevat Pic de Bugarachi mäe kohal tulnukate laevad, mille pardale maailmalõppu uskujad pääsevad.

Selle tõttu on kohalikud võimud mures, et paika saabuvad uudishimulikud võivad tekitada massipsühhoosi ning rikkuda looduskeskkonda.

«Kui saabuks väike hulk neid, kes tõesti maiade kalendri lõppu usuvad, siis ei oleks meil selle vastu mitte midagi. Samas võivad aga saabuda massid ning hulk ajakirjanikke. Meil tuleb selleks valmis olla,» sõnas kohaliku omavalitsuse esindaja Eric Freysselinard.

Ta lisas, et igaks juhuks on 21. detsembril häirevalmis 100 politseinikku ja päästetöötajat.

Maailma mitmes paigas püütakse 21. detsembriga inimesi kohale meelitada. Belize`is asuv Chaa Creek kuurot pakub puhkusepaketti «Maiade pööripäev».

Guatemalas aga toimuvad maiadele pühendatud festivalid, kaasa arvatud iidses maiade linnas Tikalis pealkirja all «Inimkonna uus algus». Seal esinevad sellised kuulsused nagu Elton John, Bruce Springsteen ja U2.

Mehhiko käivitas turismikampaania «Maiade maailm 2012». Selle raames tutvustatakse iidseid maiade linnu ja maiade kultuuri.

Tiibeti laama tegi hiljuti avalduse, et 21. detsembril mattub maailm pimedusse ja vaikusse. Pärast seda aga algab inimkonna ajaloos «uus etapp».

Pic de Bugarach on Corbieres`i mäestiku kõrgeim tipp, mis ulatub 1230 meetrini. See mäestik asub Prantsusmaa lõunaosas.

Mäe lääneosa asub Bugarachi kommuunis, idaosa aga Camps-sur-l`Aglys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles