Skandaalse poe omanik: arvasin, et Hitler oli lihtsalt üks range mees

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hitleri-nimelise poe kaasomanik Rajesh Shah
Hitleri-nimelise poe kaasomanik Rajesh Shah Foto: SCANPIX

Indias hiljuti avatud Hitleri-nimelise poe kaasomanik tunnistas, et ei teadnud ühest 20. sajandi suurimast massimõrvarist Adolf Hitlerist varem suurt midagi.

Achmedabadis asuva rõivapoe nimi vallandas pahameeletormi nii kohalike elanike kui juudikogukonna seas, kirjutab Daily Mail. Poe üks omanikest Rajesh Shah kinnitas, et nad ei plaaninud kõnealuse nimega kedagi solvata.

«Enne, kui me kaubamärki registreerima läksime, olin Hitlerist kuulnud ainult seda, et ta oli üks range mees. Alles hiljuti lugesin internetist tema kohta lähemalt,» sõnas Shah.

Mehe sõnul kandis tema äripartner Manish Chandani range loomuga vanaisa hüüdnime Hitler ja poel nimel pole miskit pistmist kadunud natsidiktaatoriga.
Kohalikud juudid seda juttu aga ei usu ning arvavad, et omanik teadis täpselt, mida nimi tähendab. Üks juudikogukonna liige külastas poodi läinud nädalal ja rääkis, et ärimehed olid Hitleri kohta detailset uurimistööd teinud alates mütsist kuni mansetinööpideni välja.

Pärast kohaliku sünagoogi liikmete murelikku külaskäiku ütles Shah, et on valmis poe nime muutma, kui see neile kompenseeritakse. Mehe sõnul kulus «Hitleri» siltide, visiitkaartide ja reklaami peale 40 000 ruupiat ning lisaks peaks keegi kinni maksma rõivapoe uue brändi loomise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles