Kes on pildil? Keit Pentus 21 aastat tagasi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus 21 aastat tagasi
Keit Pentus 21 aastat tagasi Foto: Erakogu

«21 aastat on korraga väga pikk ja väga lühike aeg. Kui muidu ei meenu, vaadake täna oma 21 aasta taguseid pilte,» kutsub Keit Pentus-Rosimannus oma Facebooki lehel üles.

«Tuleb meelde? Keegi mäletab rääkida, et keskmine palk oli 21 aastat tagasi nii umbes 10 euro kanti kuus. Ja poes tuli hommikul varakult esimesena kohal olla, et rohelise korgiga piimapudel «laste piimaga» kätte saada,» jätkab keskkonnaminister meenutust.

«Ja Pääsküla kandis õhtuti pimedas ringi uidates tuli tütarlastel lihtsalt nii igaks juhuks vältida kohti, kuhu armastasid paarikümne kaupa koguneda ühe teise riigi sõjaväemundrit kandvad, valjuhäälselt ja võõras keeles ropendavad, ahelsülitajatest väelased. Ja Soome külla sõitmiseks ei saanud hommikul mitte internetist piletit osta, vaid tuli päevade kaupa tänaval, viisa järjekorras seista. Ja linnast eemal elavale sugulasele sünnipäevasoovide edastamiseks oli kiireim viis mitte Facebooki wall või kõne mobiilile, vaid telegramm: «Palju oenne suennipaevaks!». Palju muudki oli 21 aastat tagasi väga teistmoodi,» märgib Pentus-Rosimannus.

«Ja ehkki me praegu toriseme aegajalt selle üle, et 21 aastat hiljem on rahulolematust ühiskonnas kangesti palju, on tõenäoliselt too järjekindel asjadega mitte leppimine ja parema poole püüdlemine üks nendest põhjustest, miks Eestil on läinud nii hästi,» kutsub Pentus-Rosimannus üles positiivsusele.

«Elagu Eesti!» lõpetab ta oma sissekande tänasele päevale kohaselt.

Kuidas meeldib sulle pilt noorest Keit Pentusest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles