Suitsetajast Kirsti Timmerile siseruumides suitsetamine ei meeldi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Timmer
Kirsti Timmer Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Raadiohääl Kirsti Timmer ütleb, et sotsiaalministeeriumi idee karmistada Eestis tubakapoliitikat on täiesti tervitatav.

«Mul ei ole siseruumides suitsetamise keelustamise  vastu midagi - olgem ausad, suitsuruum on ikka üks väga kole koht. Minu arust on kõige õigem ikka suitsetada vabas õhus,» on Timmer veendunud.

«Meil ei ole raadios kunagi suitsuruumi olnud ja ei ole sellest ka puudust tuntud. Samas, ma ei lähe välikohvikusse, kui seal ei tohi suitsetada,» on Timmer valiv ega lase suitsetajana end diskrimineerida.

 Timmer lisab, et ka suitsetajana ei meeldi talle viibida siseruumides, kus on suitsetatud. «Pean elementaarseks, et suitsetajad viivad oma rituaali läbi mittesuitsetajatest eemal ja vabas õhus,» on Timmer põhimõttekindel.

«Mul on olnud elus päris pikki perioode, mil ma ei suitsetanud ja ma tean, kui ebameeldiv võib sigaretitoss mittesuitsetajale olla.» 

Kõige enam ajavad Timmerit aga närvi kaubanduskeskuste uste ees suitsetavad inimesed. «Miks ma pean minema poodi läbi kellegi suitsupahvakate?» küsib ta seepeale.

Raadiohääl Timmer märgib, et kui Eestis hakataks keelama tänaval ja välikohvikutes suitsetamist, siis küllap mindaks nendega «nagu meil siin Eestis kombeks» üle piiri.

Küsimuse peale, mis sunniks Timmerit suitsetamisest loobuma, vastab naine lihtsalt. «Enda tahe. Muu ei aita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles