Hollandlased plaanivad Marsil teha tõsielusarja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marss
Marss Foto: SCANPIX

Hollandi ärimehed plaanivad saata Marsile esimese mehitatud uurimisaluse 2023. aastal ning teha sellest lennust ning Marsi uurimisest tõsielusarja.

Kuid The Mars One ei ole siiski mingi tavapärane sari, vaid midagi täiesti uut, kirjutab BBC.

Marsi missioonil osalejaid ei oodata kohe Maale tagasi, vaid sarjas tahetakse näidata, kuidas Punasele Planeedile saaks koloonia rajada.

Sarjast saadud tuludes loodetakse tulevikus rajada Marsile püsiv baas, mis kaitseks uusasukaid kosmilise kiirguse eest.

Hollandlaste sõnul on nende projekti utoopiliseks peetud, kuid nad teavad, mida teevad ning on oma eesmärgis kindlad. Marsi tõsielusarja nõustajaks palgati üks «Big Brother» formaadi väljamõtleja.

Kosmosereiside ja Marsi asjatundjate arvates on tegemist liiga hulljulge plaaniga, sest baasi rajamine Marsile ei pruugi õnnestuda.

Auahne plaani elluviimisega on juba alustatud. Juba järgmisel aastal korraldatakse konkurss neile, kes soovivad Marsile lennata. Väljavalitud läbivad astronautide karmi koolituse.

Hollandlased peavad oma Marsi plaaniga kiirustama, sest USA kosmoseagentuur NASA plaanib samuti mehitatud Marsi missiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles