Treiler ja pildid: Jack Kerouaci romaani põhjal valminud «On the Road» Cannes´is

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Dunst, Garret Hedlund, Walter Salles, Kristen Stewart ja Viggo Mortensen
Kristen Dunst, Garret Hedlund, Walter Salles, Kristen Stewart ja Viggo Mortensen Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Cannes`i filmifestivalil esilinastus eile kaua oodatud linateos «On the Road», mis põhineb kirjanik Jack Kerouaci 1951. aastal ilmunud romaanil.

Selle romaani puhul on tegemist Kerouaci poolautobiograafiaga ning romaani jõudmine filmina vaatajate ette võttis aega rohkem kui 30 aastat, kirjutab BBC.

Produtsent Roman Coppola plaanis seda filmi teha juba 1979. aastal, kuid siis jäi see katki.

Briti näitleja Sam Riley mängib selles filmis Kerouacki alter ego Sal Paradise`i, kes seikleb koos karismaatilise Neal Cassidyga, keda kehastab Garrett Hedlund.

Kristen Stewart mängib aga Garrett Hedlundi tegelase Cassidy naist Maryloud. Filmis teeb kaasa ka Kirsten Dunst.

Selle filmi arvustused on olnud seinast seina. Kiidetud on visuaalseid efekte, kuid samas peetakse tegelaskujude ja loo väljajoonistumist nõrgaks.

Režissöör Walter Salles, kelle filmograafiasse kuuluvad sellised linateosed nagu «Central Station» ja «The Motorcycle Diaries», sõnas, et selle filmi puhul on kirjaniku teosele lojaalseks jäädud.

«Tegemist on nooruse süütuse kaotamisega ja samas otsitakse seda viimset piiri, mida kunagi ei leita. Avastatakse hoopis seda, et tee lõpus lõppeb ka ameerika unistus,» selgitas Salles.

«On the Road» on üks neist 22 filmist, mis kandideerivad Cannes`i filmifestivali Kuldse Palmioksa auhinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles