Ott Kiivikas hoiatab: selline kaalulangetamine on tervisele ohtlik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musklimees Ott Kiivikas.
Musklimees Ott Kiivikas. Foto: TV 3

Kulturist Ott Kiivikas pole küll saate «Tantsi tagumik trimmi» andunud telefänn, kuid on saatega kursis ja nimetab selles toimuvat osalejate tervist kahjustavaks.

Kiivikas näeb aga probleemi ennekõike saate formaadis, mis taotlebki ulmelisi tulemusi minimaalse ajaga, et televaatajat piisavalt meelelahutada.

«Kui osalejad kaotaksid normaaltempos - see on pool kilo kuni kilo nädalas - ei viitsiks ju keegi seda saadet vaadata, sellega kaoks ka põnevus,» rääkis Kiivikas Elu24-le.

Ka rõhutab Kiivikas, et kaotatud kilod ei lähe mitte keharasva, vaid organismi vee ja lihasmassi arvelt, mis on kõike muud kui tervislik kaalu langetamine.

«Jällegi - mõistetavalt, põhjus on saateformaadis. Tegelikkuses ei kaota ükski osalejatest rasva nii suurel määral, vaid suuremas osas hoopis kehale vajalikke resursse. Pange tähele - järgmisel nädalal on nende kõigi kaalukaotused väiksemad kuni selleni välja, et ühel hetkel hakkavad nad tagasi juurde võtma,» ennustab Kiivikas.

Eesti esikulturisti hinnangul on saatel ka televaatajale negatiivne mõju.

«Nii tahab ka ülekaaluline televaataja vabaneda nädalas 5-7 kilost, aga see pole ju normaalne! Kaalu langetamine peab toimuma järjepidevusega, sealjuures kannatlikult ja aeglaselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles