«Legend» alustas oma teekonda legendaarselt

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Will Smith
Will Smith Foto: AFP / Scanpix.

Will Smithi uus film «I Am Legend» («Ma olen legend»), mis jõuab eesti kinoekraanidele 2008. aasta neljandal päeval, tegi Ameerika kinodes võimsa avalöögi, korjates kolme päevaga kinokassadesse uskumatuna tunduvad 76,5 miljonit dollarit.

Nagu muuseas püstitas film sellega detsembrikuus kassarekordi, vahendab forumcinemas.

Teisele kohale platseerus käesoleval nädalal Eesti kinodesse jõudev lustakas koguperefilm «Alvin ja koopaoravad», mis vastu kõikide analüütikute ootusi kogus Ameerika kinodes samuti tervelt 45 miljonit.

Need kaks linateost päästsid muidu viimasel ajal langustendentsi näidanud kinostatistika, tagades selle, et sarnaselt Eestiga käib ka Ameerikas 2007. aastal kinos rohkem rahvast, kui aasta varem.

Analüütikud põhjendasid kahe filmi sellised kassanumbreid muuhulgas ka sellega, et rahvas on jõuluostude tegemisest ilmselgelt tüdinud ja otsisid kaubanduskeskuste külastamisele veidi meeldivamat alternatiivi.

«Ma olen legend», mis tõestas järjekordselt, et Will Smithi näol on tegu Hollywoodi praeguse hetke ühe suurima ja kindlaima staariga, kogus kinokassadesse summa, mida tavaliselt oodatakse suve suurhittidelt.

Muuhulgas trumpas apokalüptiline ulmepõnevik üle ka kõigi kolme «Sõrmuste isanda» filmi omaaegsed avalöögid.

Turg näitas sellega ilmekalt, et kinopublik ei ole mitte kuhugi kadunud. «Ma olen legendi» avanädalavahetuse tulemus võtab kõigi aegade edetabelis sisse auväärse 16. koha. 2007. aastal teenis nii kõva avakassa viimati samuti Warner Bros.’i film «Harry Potter ja Fööniksi ordu», mis kogus oma avanädalavahetusel 77,1 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles