Õpetaja allergia sundis koolilapse koridori

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesuloputusvahend Lenor Sensitive
Pesuloputusvahend Lenor Sensitive Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Norfolkis on üks kaheksa-aastane koolitüdruk sunnitud tundide ajal kooli koridoris istuma.

Põhjus on selles, et õpetaja on Hope Nicholsi riietele allergiline, kuna neid on loputatud Lenori pesuloputusvahendiga, kirjutab blogspot.com.

Õpetaja kirjutas tüdruku emale Sarahjane Nicholsile kirja, et ta vahetaks pesuloputusvahendi marki. Õpetaja sõnul tekitavad talle allergiat pesuloputusvahendis leiduvad lõhna- ja värvained.

«Ma ei saa teha, sest Lenor Sensitive on ainus, millega ma lapse kooliriideid saan loputada, kuna ta põeb nahahaigust ekseemi. See loputusvahend ei põhjusta haiguse ägenemist,» selgitas ema.

Kooli juht Gregory Hill sõnas, et kui Hope`i ema ei kavatse  mõnda teist pesuloputusvahendit kasutada või praegu kasutusel oleva kogust vähendada, siis peab õpetaja end töölt vabaks võtma, et allergiat ravida.

«See on kohutav. Kõik Hope`i klassikaaslased arvavad, et mu laps on tõstetud koridori sellepärast, et ta lõhnab imelikult. Mu tütar ütles, et ta ei taha enam kooli minna,» lausus murelik ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles