Vaata, kes esinevad Tallinn Music Week'il

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu II poolfinaali lugude salvestus / Tenfold Rabbit
Eesti Laulu II poolfinaali lugude salvestus / Tenfold Rabbit Foto: Jelena Rudi

183 bändi ja artisti kolmeteistkümnest riigist vallutavad 29. märtsist kolmeks ööks ja päevaks Tallinna, et astuda üles Baltikumi suurimal talendifestivalil Tallinn Music Week.

Seni võimsaim Tallinn Music Week toob Eesti ja lähiriikide põnevaimad artistid publiku ette kahekümne seitsmel festivalilaval, mille hulka lisaks tavaks saanud festivalilavadele kuuluvad senikuulmatud eksperimentaalsed keskkonnad ehk linnalavad, kus esinejad pakuvad publikule improvisatsioonilisi ja kordumatuid muusikaelamusi.

Näiteks astuvad bändid ja muusikud sel aastal üles Skype’i kontoris, Nordic Hotel Forumi sviidis, LHV pangakontoris, Disaini ja Arhitektuurigaleriis ning Miia-Milla-Manda muuseumis. Kontserdid toimuvad ka plaadipoes Biit, kohvikus Must Puudel, Solarise Apollos ja tänavuses festivalikeskuses Viru Keskuses, mille aatriumis asuvas Eesti muusika- ja disainikohvikus saab TMW-l pakutava kohaliku muusikaga lähemalt tutvuda juba sel nädalal.

Päevased linnalava-kontserdid on publikule tasuta. Tänasest on Piletilevis müügil ka festivali passid, mis võimaldavad sissepääsu kõigisse esinemiskohtadesse.

Festivali põhiprogrammi avab neljapäeva, 29. märtsi õhtul Rock Cafés oma debüütalbumi esitlusega Iiris, kes jagab lava õhtu erikülalise, Soome indie-bändiga Rubik.

Tänavuse festivali programmi on kinnitatud 33 välisesinejat 13 riigist - tuntud Soome bänd Husky Rescue, kes esitleb siin oma uut plaati, Leedu laulja-lugudekirjutaja Alina Orlova, Soome indie lemmiklapsed Jaakko & Jay, The New Tigers ja Zebra and Snake, vene alternatiivrocki bänd Motorama, Briti sooloartist ja produtsent Napoleon IIIrd ja indie-folk bänd Diver Austriast on vaid mõned näited.

Kohalike muusikute stiiliskaala ühest otsast leiame näiteks meie viimase Superstaari Liis Lemsalu, teisest aga grindcore-humoristidest grupeeringu Goresoerd. Tuntumaist eestimaistest esinejatest astuvad festivali erinevail lavadel üles teiste seas Vaiko Eplik, deep-house’i lipulaev Rulers of the Deep, poprokk bande Bedwetters, rockabilli ässad Boogie Company, pianist ja helilooja Rein Rannap, folk-laulja ja lugudekirjutaja Mari Kalkun, iroonilise ideaalpopi leiutajad HU? jt.

Tunnustatud underground-artistidest astuvad üles 90ndate algusest tegutsenud müra-legend ÖÄK, äsja uue kauamängiva üllitanud Shelton San, Euroopa tuuridega rahvusvaheliselt kanda kinnitanud doom-duo Talbot, Paide indiroki veteranid Ans. Andur, avangard-metali kontseptualistid Neoandertals, house’i guru Ajukaja, mitmed uue põlvkonna elektroonilise muusika loojaid nagu Sander Mölder või supergrupp OYT, Noortebändi võitja Sibyl Vane jpt. Eesti heliloomingust tulevad esitusele näiteks Mirjam Tally ja Tatjana Kozlova teosed, klassikalise muusika esitajatest astuvad üles Helen Lokuta, Age Juurikas ja teised.

Mitmed kontserdikohad ja esitlejad on saanud juba TMW klassikaks - Jazzkaar ja Viljandi Folk oma kavaga teatris NO99, Hard Rock Laager Tapperis, Hea Uus Heli ja Rabarock Von Krahli teatris ja baaris ning kahte saali täitva pop/rock programmiga Rock Café. Eesti Muusika Arenduskeskus koostöös Interpreetide Liidu ja Pille Lille Muusikute Fondiga esitleb andekaid klassikalise muusika interpreete Estonia Kontserdisaalis ja Eesti Muusika Päevad tutvustab Eesti nüüdisheliloomingut Mustpeade Majas.

Elektroonilist muusikat ja hip-hopi esitleb klubi Korter. Kontserdisari Odessa Pop koostöös UK plaadifirmaga Brainlove ja UK-Islandi agentuuriga Projekta pakub publikule esinejatevalikut kinos Sõprus. Uutest kontserdikohtadest on festivalikavva lisandunud Kultuurikatel ning klubi Studio Sauna tänaval.

Eesti suurim muusikaportaal Rada7.ee esitleb oma artistide valikut popis miniklubis Hoov. Kodu baaris (endine baar Juuksur) möllab pidude seeria Suusabaasis On Tantsupidu. Esmakordselt esitleb ühte festivalilavadest Baltikumi suurim muusikafestival Positivus, millega ulatuslikum koostöö sai alguse juba suvel kui koos Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011’ga esitleti Läti festivalil Tallinn Music Week’i lava.

Sel aastal lööb Tallinn Music Week käed ka rahvusvahelist tuntust kogunud start-up’ide üritusega Garage48: ühiselt korraldatakse nädal enne festivali eriüritus Garage48 Tallinn Music 2012, mille eesmärgiks on tulla avalikkuse ette uute innovatiivsete muusikatoodetega ja heliteemaliste nutitelefoni- või veebilahendustega.

Tallinn Music Week 2012 toimub 29.-31. märtsil. Juba neljandat aastat aset leidva Eesti muusika esitlusfestivali ning muusikatööstuse konverentsi eesmärgiks on näidata publikule põnevaimat ja aktuaalseimat Eesti muusikat, tutvustada meie tugevamaid artiste rahvusvahelisele muusikatööstusele ja muusikapressile ning olla Eesti muusikaettevõtjatele abiks tegevuse laiendamisel välisturgudele. Konverents toimub 30-31 märtsil 2012 Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses koostöös Eesti Muusika Arenduskeskusega.

Lisainfo:
www.tallinnmusicweek.ee
www.facebook.com/tallinnmusicweek
info@tallinnmusicweek.ee

Tallinn Music Week 2012: 27 lava, 183 artisti 13st riigist, 33 välisartisti, 52 artisti astuvad üles linnalavadel publikule tasuta.

Tallinn Music Week 2012 festivalil esinevad:

7NS2
Anto Õnnis
Ekke Västrik / Mart Vainre (VJ)
Abraham's Cafe
Age Juurikas (klaver)
Ajavares
Ajukaja
Alina Orlova (LT)
Allan Vainola ja Unenäopüüdjad
And Then You Die (FIN)
Andreas Lend (Tšello)
Andres Lõo
Animal Drama
Anne Liis Poll (hääl) ja Anto Pett (klaver)
Ans.Andur
Ansambel U:
Anu Taul
Ardo Ran Varres
Argo Vals Band
Artimus Ensemble keelpillitrio - Magdalena Filipczak (viiul, PL), Ula Ulijona (vioola, LT), Henry-David Varema (tšello)
Arvo Leibur (viiul), Terje Terasmaa (löökpillid), Heiki Mätlik (kitarr)
August Hunt
Barthol Lo Mejor
Bass Lion (LV)
Bedwetters
Bendagram (FIN)
Bert on Beats
Betoonking
Bisweed
Bombillaz
Boogie Company
Brian Melvin's Global Village
C.o.u.g.h.
Candy Empire
Cantilena
Centron
Ceremonial Perfection
Dahling
Dave Storm
Deyal
Dikanda(PL)
Direktor
Diver(AT)
DJ Sin
Doug Tielli (CA)
Dramamama
DZA (RUS)
Eesti Rahvusmeeskoor
Einar Stray (NO)
Elephants from Neptune
Epordwerk
Espirit
Estoner
Estonian Voices
Fonovel (PL)
Free Tallinn Trio
Galina Grigorjeva
Galvanic Elephants
Get Your Gun (DK)
Goresoerd
Gorõ Lana
Head Heart Hands (FIN)
Helen Lokuta (metsosopran)
Heli Ernits (oboe)
Herald
Holy Esque (UK)
HU?
Hukkunud Hinged
Husky Rescue (FIN)
IIRIS
Indivision
Instrumenti(LV)
InZtance
Jaak Lutsoja
Jaakko & Jay (FIN)
Jagaspace
Janno Kekkonen
Junk Riot
Kazk
KGB
Knihv
Kosmofon
KPM
Kreatiivmootor
Käärkäsi
Kyka
Laika Virgin
Legshaker
Liis Lemsalu
Liisa Hirsch
L-ow
Luka
Machineries of Joy
Malcolm Lincoln
Mari Kalkun
Markas Palubenka(LT)
Mart Avi
Mat Riviere (UK)
Merimell
Metsakutsu
MHKL & K-Sein
Mikk Üleoja
Mimicry
Mirjam Tally
Mona De Bo (LV)
Mono No Aware (GER)
Motorama (RUS)
Mutated Forms
Napoleon IIIrd (UK)
Neoandertals
Neuronphase
Nikns Suns
Oksana Sinkova (flööt)
Oliver Kuusik (tenor)
Orelipoiss
OYT
Paabel
Phlox
Planeet
Prezioso
Põhjamaade Hirm
Raadz
Reckless
Redneck Rampage
Rein Rannap (klaver)
Reket
Ricky Inch
Rime (FIN)
RockCrime
Rubik (FIN)
Rulers of the Deep
Rütmiallikal
saksofonikvartett SaxEst
Sander Mölder
Sepia (FIN)
Sergejs Jēgers (LV)
Several Symptoms
Sex Drive Live
Shelton San
Shotgun Club (FIN)
Sibyl Vane
Sigrid Kuulmann (viiul) ja Marko Martin (klaver)
Silver Sepp
Slin
Spin Science
Stockers! (FIN)
Strand...Rand
Superskankers
Svjata Vatra
SyrCity
Zebra and Snake (FIN)
Zebra Island
Zetod
Zorg
Taavi Kerikmäe
Taavi Peterson ja Üdi
Taavo Remmel
Talamak
Talbot
Tall Stories (UK)
Tapper
Tatjana Kozlova
Tenfold Rabbit
The Blinking Lights
The Duke (FIN)
The New Tigers (FIN)
The Nymph
The Princes
Theodor Bastard (RUS)
Tiger Milk
Tiit Kikas
Toomas Vavilov
Una Corda
Vaiko Eplik & Eliit
Wecan
Vesikas
Viljandi Guitar Trio
Virgo Veldi (saksofon)
Väljasõit Rohelisse
Wyrm Sub Terra
ÖÄK
X-Panda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles