Telesaates aidatakse võlgades peresid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 toob ekraanile saate, milles aidatakse laenukoorma all ägavaid inimesi.
TV3 toob ekraanile saate, milles aidatakse laenukoorma all ägavaid inimesi. Foto: ANDER ILP/PM/EMF

Sel kevadel jõuab TV3 ekraanile uus telesari, milles spetsialistid aitavad kümmekonnal kriitilisse majandusseisu sattunud perel lahendada nende finantsprobleeme.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni teatel tõttavad formaadil „Overdraft Family" põhinevas sarjas kriitilisse majanduslikku seisu jõudnud Eesti peredele appi finants- ja majandusspetsialistid.

"Perede tegelikku olukorda hinnates ning seejärel asjalikke nõuandeid ja konkreetseid lahendusi pakkudes tuuakse laenudevõrku mässitud inimesed masendavast olukorrast välja, murdes läbi surnud ringist, kust rahahädalised ise pääsemisvõimalusi ei näe," rääkis Adermann. "Spetsialistide nõustamisel toimuv muutus toob paranevate pangakontode seisu kõrval täiesti uue taseme ja väärtushinnangud inimeste igapäeva- ja pereellu."

Sarja oodatakse peresid, kes on võtnud võlgu ja omakorda võlgu eelmiste võlgade tasumiseks, jäänud jänni tarbimislaenudega, elanud üle oma võimete ja unistuste elu nimel end lõhki laenanud.

Saate toimetaja Raimo Kummeri sõnade järgi annavad spetsialistid nõu nii otseste rahaasjade kui elustiili ja kinnistunud mõttemallide muutmiseks.

"Saatesse valime kindlasti need, kellel on kõige raskem, et neid tõepoolest aidata," ütles Kummer. "Probleemi suurus ei ole tähtis, ka sada krooni on suur raha, kui seda ei ole. Teine inimene võib praegu hädas olla auto- või majalaenuga. Need inimesed ei ole ju tegelikult halvad, nad on headel aegadel parandanud oma elujärge, aga ajad on muutunud. Ka FIEd, kes ettevõtjatena on ehk pere ainsad toitjad, võivad vajada majandusspetsialistide nõuandeid."

Samuti tunnevad saate tegijad, et kõige valusamad saavad ilmselt olema kirjad inimestelt, kelle kodu on ohus.

"Saade tuleb asjalik, nõuandeid ja lahendusi pakkuv," lubas Kummer. "Laen on nii tõsine teema, et siin ei tehta vahet, kas tegemist on printsi või kerjusega."

Saatesse kandideerimiseks tuleb täita TV 3 koduleheküljel avaldus või helistada telefonil 605 5222.

Saadet toodab produktsioonifirma Filmimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles