Eksperdid: Euroopa kohus Galojani vangistusotsust ei tühista

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti kohtu otsuse Euroopa Kohtusse kaevata lubanud Anna-Maria Galojan ei saavuta seal selle tühistamist: Euroopa Inimõiguste Kohus kontrollib üksnes seda, kas inimese suhtes on rikutud Euroopa inimõiguste konventsiooni nõudeid, kuid ei tühista otsust, ütleb jurist.

Reedel väljastas justiitsministeerium vanglakaristusest hoiduva Anna-Maria Galojani Eestisse toomiseks Euroopa vahistamismääruse, kirjutab Õhtuleht.

Riigikohtu otsuse võib edasi kaevata Euroopa Kohtusse, kuid see ei peata tema täitmist, ütleb riigikogu õiguskomisjoni liige Andres Anvelt.

«Tegu on jooksus oleva kriminaalkurjategijaga, kelle ainus õige koht on trellide taga, ja sinna ta lähebki - kuigi see võib veidi aega võtta: on vaja vormistada teatavad paberid,» ütleb riigikogu õiguskomisjoni liige Igor Gräzin.

«Inimlikult võttes - ega ma päriselt ei teagi, mis tunne on elada tagaaetavana ja teadmises, et vanglast pääsu ei ole - muide venelastel on väljend: mida varem kinni lähed, seda varem välja tuled. Nii ongi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles