«Eesti laul 2009» saab hoo sisse juba veebruaris

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti tänavune esindaja Eurovisioonil selgub alles märtsis, alustab ETV osalejaid ja võistlevaid laule tutvustavate saadetega juba veebruaris.


Algust tehakse 6. veebruaril, mil vaatajani tuuakse Eesti Eurovisiooni eelvooru – nüüdse nimetusega «Eesti laul» – telgitagused. Järgmisel õhtul näevad aga vaatajad esimest kontserti, kus astuvad üksteise järel rahva ette kõik kümme kollektiivi.



Kolmel järgneval veebruarikuu laupäevaõhtul süvenetakse juba detailidesse – eetrisse jõuavad saated, mille alapealkirjadeks on «Kes on kes?», «Võitja ennustamine» ja «Kriitikute arvamus». Finaalvõistlus on 7. märtsil.



«Eesti laul 2009» produtsendi Heidy Purga sõnul on laulude tutvustuskontsert ja finaal otsesaated, teised jõuavad telepurki eelnevalt salvestatuna. Varasem tava salvestada laulude tutvustamise saade on nüüdsest jäetud unustuse hõlma.



«Finaalieelsetes saadetes keskendume peamiselt esitajatele, autoritele ning nende tegemistele,» valgustas Purga. «Uurime, kes nad on ja mida asjadest arvavad, samuti antakse neile erinevaid ülesandeid.»



Produtsent lisas, et loomulikult saavad kõik võistlejad saadetes võrdselt eetriaega. Osalejad kogunevad telemajja 7. veebruari tutvustuskontserdi harjutamiseks juba paar päeva varem. Kes aga saavad «Eesti laulu» saatejuhtideks, avalikustatakse Purga sõnul homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles