Müüja:kas te ostate teelusikad heroiini tarbimiseks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kas te ostsite teelusikad heroiini tarbimiseks?»
«Kas te ostsite teelusikad heroiini tarbimiseks?» Foto: SCANPIX

Suurbritannias Lääne-Sussexis Crawleys sai üks noor naine üllatuse osaliseks, kui müüja küsis talt teelusikate ostmiseks isikut tõendavat dokumenti.

25-aastane Elinor Zuke ostis Sainsburys kaubaketi poest teelusikate paki, mis maksis 1,19 naela, kirjutab Daily Mail.

Müüja küsis naiselt vanust tõendavat dokumenti selgitades, et äkki kasutatakse neid teelusikaid narkootikumide tarbimiseks. Näiteks heroiini kuumutatakse teelusikas.

Suurbritannias on heroiini tarbimine keelatud. Selle narkootikumi tarbimise ja omamise eest võib kuni seitsmeks aastaks trellide taha saata.

Ostukeskus vabandas hiljem naise ees. Eksitust selgitati süsteemi veaga.

Zuke küsis müüjalt, miks ta peab dokumenti näitama ja müüja oli vastanud, et kuna neid lusikaid võidakse kasutada heroiini manustamiseks.

Pulberheroiin pannakse lusikale, lisatakse vett ja sidrunihapet ning siis kuumutatakse lahtisel tulel, et segu puhtamaks muutuks.

«Ma ei mõistnud esialgu, milles probleem seisnes. Siis küsiti minult, et ega ma teelusikaid heroiini jaoks ei osta. Ma sain sellisest küsimusest šoki,» lausus inglanna.

Naise arvates ostetakse teelusikad ikka selleks, et teetassis olevat suhkrut segada.

«Pidin teelusikaid ostes tõendama, et olen vanem kui 18-aastane. Täiesti absurdne. Vanuse tõendamine ei näita, et ma narkootikume tarbin,» jätkas Zuke.

Kaupluseketi esindaja selgitas, et ostjad saavad tooteid ise skaneerida. Siinsel juhtumil näitas skaneering, et naine ostab kaupa, mis on alla 18-aastastele keelatud.

Esindaja vabandas, et skaneerimisel tekkis viga ning selle tõttu müüja sekkus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles