Costa Concordia meeskond: meie kohta levitatakse laimu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pcosta Concordia meeskonnaliikmed
Pcosta Concordia meeskonnaliikmed Foto: SCANPIX

Itaalia õnnetuslaeva Costa Concordia meeskonnaliikmete sõnul on nende ja kapten Francesco Schettino kohta laimu ja valesüüdistusi esitatud.

Meeskond kinnitas, et kapten ei lahkunud laevalt enne reisijaid, edastab news.com.au.

Samuti püüdvat reisijad ja meedia kõikvõimalikult viisil laeval toimunut negatiivses valguses näidata.

Laeva purser Katia Keyvanian kirjutas enda ja oma kolleegide kaitseks Facebookis.

«Me evakueerisime laeval olnud üle 4000 inimese pimeduses, laev parema parda tugevas kreenis.

Evakuatsioon toimus vähem kui kahe tunniga!» kirjutas Keyvanian.

Ta jätkas, et kui meeskond oleks viletsa väljaõppe saanud, ei oleks seda teha suudetud.

«See ei vasta tõele, et kui laev oli madalikule sõitnud, kapten põgenes. Ma lahkusin laevalt viimases päästepaadis ja nägin kaptenit kolmanda teki reelingu ääres laeva kreeni uurimas.

Naise sõnul tõmbasid nad koos kolleegiga paati vees olnud reisijaid.

«Veest tõstetute seas oli ka üks õhukestes riietes laps, kellele tekk kohe ümber pandi. Üks reisijatest filmis seda kõike ja hiljem mustas meid selle abil, et meie oskused jätsid soovida,» oli purser solvunud.

Keyvanini kinnitusel tegutsesid meeskonnaliikmed professionaalselt ning reisijatel, kes nende head nime rikkuda püüdsid, peaks häbi olema.

Üks päästepaadis olnud mees süütas sigareti, meeskonnaliikmed keelasid tal suitsetamise, sest laevast oli kütust välja lekkinud. Ühest sädemest oleks võinud plahvatus tekkida.

Keyvaniani kinnitusel ei allunud reisija korraldusele sigaret kustutada. Ta seadis sellega ka kõigi teiste elu ohtu. Mees olevat öelnud, et suitsetamine aitab tal närve rahustada.

«Kogu meeskond pingutas, et reisijad pääseksid eluga. Me ei oota tänu, täitsime vaid oma kohust. Kuid me ei soovi kuulda valesid, mis meie meeskonna kohta loobitakse,» oli Keyvanian nördinud.

Naine tänas Giglio saare elanikke ning eriti saare vanemat, kes kõik aitasid inimeste päästmisele ja abistamisele kaasa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles