San Franciscos on koeri rohkem kui lapsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki lemmikloomad toovad tervisele kasu, põhjustavad nad sageli ka kukkumisi. Pildil koerajalutaja San Franciscos.
Ehkki lemmikloomad toovad tervisele kasu, põhjustavad nad sageli ka kukkumisi. Pildil koerajalutaja San Franciscos. Foto: AP / Scanpix

USA suurlinnas San Franciscos on koeri rohkem kui lapsi.

765 000 elanikuga linnas on üle 140 000 koera, lapsi on aga 100 000, kirjutab mtv3.fi.

USA linnadest on San Franciscos alla 18-aastaseid elanikke kõige vähem.

«Suured eluasemekulud on need, miks paljud sanfranciscolased eelistavad koeri lastele,» selgitas organisatsiooni San Francisco Dog esindaja Sally Stephens.

Ta lisas, et on siiski ka perekondi, kus on nii koerad kui ka lapsed. Koerte arvu tõstab ka see, et paljud, kes plaanivad lapse hankida, katsetavad enne koera peal oma vanemlikke oskusi.

Stephensi kinnitusel on San Franciscos tavaline, et kui lapsed on väikesed, elatakse kesklinnas. Kui nad aga kooliikka jõuavad, kolitakse kohta, kus lapsel oleks parem koolis käia.

San Franciscos on koeralembuse tõttu palju koertetarvete kauplusi ja jalutamisteenuste pakkujaid.

«Paljud valivad lapse asemel koera ka sellepärast, et koera kõrvalt jääb rohkem aega iseendale. Koertega väljas käimine aga annab võimaluse paljude uute inimestega tutvuda,» sõnas koerajalutajana töötav Gerry Howe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles