Kas kuusk tuleks ka veel kolmandat korda püsti tõsta?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn on otsustanud Raekoja platsil juba kaks korda ümber kukkunud kuuse teisipäeva hommikul taas püsti panna, seekord siis neli meetrit lühemana.

Hirvli külast pärit 20 meetri kõrgune kuusk püstitati Raekoja platsile 17. novembril.

Jõulupuu kukkus esimest korda ümber 25. novembri  pärastlõunal. Inimesed vahejuhtumis õnneks kannatada ei saanud. Väidetavalt jõudis kuuse eest napilt, enne selle kukkumist, lahkuda üks lasteaiarühm. Puu tõsteti püsti sama päeva õhtuks.

Pühapäeval, 27. novembril süütas Tallinna linnapea Edgar Savisaar puul pidulikult esimese advendiküünla. Õhtuks oli jõulupuu taas pikali. Ka seekord oli tegemist õnneliku õnnetusega.

Kaks ei jää ilma kolmandata, ütleb vanarahvatarkus

Tallinn on otsustanud juba kaks korda ümber kukkunud kuuse siiski homme hommikul taas püsti panna, seekord siis neli meetrit lühemana.

Tallinna Kesklinna valitsuse pressiesindaja Ivo Parbuse sõnul on tänavuse pealinna esipuu suurim häda selles, et see on pisut liiga suur, vahendab Tallinna Postimees.

«Lihtsalt kui kuusk maha võeti, siis kuuse alumist otsa tuli auku panekuks natukene õhemaks teha ja selle koha pealt kuusk muutus nõrgaks,» selgitas Parbus. Ta lubas, et enne järjekordset katset puu püsti panna tehakse see neli meetrit lühemaks.

Parbuse kinnitusel pole kuuse väljanägemisel hoolimata korduvast ümberminemisest häda midagi. «Kuusk kukkus aeglaselt ja pole oluliselt kannatada saanud,» kinnitas ta ja lisas, et seetõttu pole ka oksi vaja lappida.

Homme ehk siis teisipäeval, 29. novembril, pärast puu püsti ajamist vaadatakse üle ka selle küünlad, kuid Parbuse arvates neid väga palju kannatada saanud ei ole. Pressiesindaja kinnitas, et uue kuuse järele pealinnal põhjust minna ei ole.

Mida sina arvad? Kas sama kuusk tuleks uuesti püsti panna või vahetada väiksema ja turvalisema vastu?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles