Jaapanlanna leidis oma mehe jäänused kaheksa kuud pärast tsunamit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsunamis kannatada saanud Kamaishi
Tsunamis kannatada saanud Kamaishi Foto: SCANPIX

Jaapanis Iwate prefektuuris Kamaishis sai üks naine oma mehe saatuse kohta teada ligi kaheksa kuud pärast selle aasta 11. märtsil aset leidnud maavärinat ja tsunamit.

Mehe surnukeha oli tsunamilaine poolt kokku surutud autos, kirjutab The Telegraph.

Naine saatis kohalikele võimudele järelpärimise, miks päästetöötajad autost ta mehe laipa varem ei leidnud.

Auto viidi prügikogumiskohta, kust see toimetati edasi hävitamisele. Masin oli seal alates augustist kuni 2. novembrini, mil autojäänuste hävitamisega tegelevad ametnikud teatasid naisele ta mehe jäänuste leidmisest.

Kohe pärast üheksamagnituudist maavärinat ja sellele järgnenud tsunamit hakkas naine ja teised pereliikmed meest otsima, samas oletades, et tsunamilaine võis ta kaasa viia.

Kuid neil ei õnnestunud meest leida ja nad arvasid, et ta hukkus. Perekond tegi mehele fiktiivsed matused ning teatas võimudele igaks juhuks mehe auto registreerimisnumbri.

Nüüd novembri alguses teatati auto asukoht ning naine ja ta sõber kiirustasid  autode prügimäele. Pärast numbri kindlakstegemist aitas sõber mehe autolt teised autod pealt tõsta. Nad avastasid rooli tagant mehe laiba.

«Meil on väga kahju, et nii juhtus. Mehe laiba oleks saanud märgatavalt varem leida, kui autojäänuste hävitamispaiku oleks kontrollitud. Samas pole teada, kuidas ja millal masin sinna jõudis,» selgitasid ametnikud.

Ametnikud lisasid, et võimatu oli kõiki autosid läbi kontrollida ning laipu otsida.

Pärast nimetatud juhtumit andsid võimud käsu kõik hävitamisele kuuluvad autod läbi otsida. Siiani ei ole autodest rohkem laipu leitud.

Iwate prefektuuris Kamaishis on siiani 3000 tsunamis kannatada saanud autot. Seal on kadunuks kuulutatud 1400 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles