Pärnu naisteplaažist: miks nad peavad seal olema tissid ja kannikad paljad?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand
Pärnu rand Foto: elu24.ee

Viimastel päevadel tekitab kõneainet Pärnu rannas asuv naisteplaaž. Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul läheb Pärnu ranna naisteplaaž praegusel kujul vastuollu soolise diskrimineerimise keelu ja liikumisvabaduse põhimõtetega.

Viimastel päevadel kõlab vastakaid arvamusi Pärnu naisteplaaži kohta. Näiteks küsis 70-aastane vanaproua: «Miks nad peavad seal olema tissid ja kannikad paljad?».

«Ma isegi ei märganud, et see rand Pärnus veel alles on. Tehku siis meestele ka, kui see neid nii väga häirib. Selge on see, et mehed on šovinistid. Võrdõiguslikkuse piir jookseb siit, et mees sünnitada ei saa ja naine sõjaväkke minna ei taha,» ütles Anu Saagim ajakirjale Naised.

Mõningaid väljavõtteid inimeste arvamustest:

Diskrimineerimine tuleb lõpetada ka naistesaunas!

Kainet meelt - see on samasugune Pärnu omapära, kui rand, muulid, pargid jms! Et lõpuks ei kukuks välja nii, et tahtsime head aga välja kukkus nii nagu alati....

Omapära on selles tsoonis vaid niipalju, et ei ole näinud ega kuulnud teistsugust paika Euroopas vm. kus mehi ahistatakse mingite soolistele eelistustele viitavate plekktahvlitega

Hea, et diskussioon on lõpuks avatud. Kindlasti oleks vaja Pärnusse pigem üldist alastiranda, mitte aga eraldi randa erisoolistele inimestele. Veel üks nüanss: kui lapsed väiksemad olid, siis käisime perega Pärnu rannas ja paraku selgus, et parim osa rannast oli antud just naistele, seega pered koos isaga samasse rannaosasse ei pääsenud. Eelnevalt nimetatud parim osa on mainitud seepärast, et mõningatel juhtudel, veidi tuulisema ilmaga sooviks varjuda luidete taha /luidete varju, aga need on ainult praegusel naisteranna osal. Keskne rannaosa on ju väga lame, avatud ja seal leviv pidev tümakas käib üldiselt väikeste lastega peredele närvidele.


...


Teder soovitas Pärnu linnavalitsusel lõpetada rannas sellisel kujul aastakümneid kestnud sooline eristamine. Õiguskantsleri kantselei selgitusel tuli Tederil naisteplaaži küsimusega tegelda laekunud avalduse tõttu, millega paluti kontrollida Pärnu rannas paikneva naisteplaaži seaduslikkust, vahendas Pärnu Postimees.

Pärnu naiste plaažil on paarisaja-aastane traditsioon, millega isegi nõukogude kord võitlema ei hakanud, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Hea Elu24 lugeja, ootame ka sinu seisukohti antud teemal!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles