Pildid: Revo viimane esinemine Hiphopi festivalil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Revo Jõgisalu
Revo Jõgisalu Foto: Annika Erg

Täna hommikul lahkus meie hulgast ootamatult 35-aastane Toe Tagi räppar Revo Jõgisalu.

Revo liitus bändiga Toe Tag 1996.aastal.

Ta aitas bändil salvestada Top raadio stuudios esimesed lood «Depend Upon» ja «O.D. Of Sobriety».

Revo andis esimese kontserdi bändiga Toe Tag 1996 aasta oktoobris, klubis Bel Air. Edasi soojendati juba No Big Silence'i ja esineti kõikvõimalikel hip-hop üritustel.

1997 aasta detsembris anti välja kauaoodatud kassett «The Real Kuhnja Homophobes».

1998 liitus Revo A-Rühmaga ning Toe Tag läks mõneks ajaks puhkusele. Kuid sama aasta sügisel loodi sootuks uus projekt KNOP, ehk siis ansamblite Me, Myself & I ja Toe Tagi koostöö. Esitati töötlusi Toe Tagi vanadest lugudest, lisaks sai bändi ainukesel kontserdil kuulda Slayeri ja Stone Temple Pilotsi loomingut.

Aastate 1999-2000 jooksul andis Revo Toe Tagiga mõned üksikud kontserdid, kuid enamus ajast tegeles igaüks oma asjadega.

Peale seda tegutses Toe Tag peamiselt kontsertansamblina, kuni 2004 aasta 3. septembril nägi ilmavalgust nende kauamängiv ”Legendaarne”, album mida muusikakriitikud on nimetanud «järjekordseks Eesti popmuusika klassikuks»

Toe Tagi plaat «Legendaarne» on pärjatud Eesti Muusikaauhinnad 2005 parima ansambli ja parima hip-hop artisti auhinnaga, valitud Raadio 2-e poolt 2004 aasta parimaks uueks tulijaks.

Käeolevaks hetkeks on «Legendaarne» müünud Eesti plaatinaplaadi normile vastava koguse koopiaid, olles nii üks läbi aegade enimmüüdud Eesti muusika plaatidest.

2009. aastal andis Revo koos Toe Tagiga välja bändi teise kauamängiva «Kõik on formuleerimise küsimus».

2010.aasta alguses teates Revo, et tal on pahaloomuline kasvaja.

2010. aastal võitis ta koos Toe Tagiga Eesti Muusikaauhindadel HipHop/RnB auhinna.

2010 aasta oktoobris korraldas Jõgisalu põhjanaabrite suurel rulafestivalil Soome mitteametlikud meistrivõistlused näpurulas ja tõi tänavu veebruaris Eesti ekstreemspordi tippüritusel Simpel Sessionil näpurulaosavuses omavahel mõõtu võtma 86 osalejat.

Jõgisalu, kes on räppimise kõrvalt tegelnud rohkem kui kümnendi erinevate elustiiliäridega – kaupluste juhatamisest tootearenduseni –, pidas mullu kamraadist surfariga Tallinnas Solarise keskuses elustiilipoodi.

Revo on ka osalenud «Ajujahi» finaalis jäädes oma minirulapargi ideega kuuendale kohale.

Augustis lõpus esines räppar Elvas Hiphopi festivalil.

20. augustil pidi Toe Tag esinema Tartus klubis Atlantis, kuid Revo tervise halvenemise tõttu jäi see ära.

Uus esinemine oli plaanis juba sellel laupäeval Rock Cafes. Samuti täitub Toe Tagil oktoobris 15 .aastat tegutsemisest.

Revo Jõgisalu suri 30. augusti hommikul 35-aastasena.

Allikas: www.toetag.com ja hiphop.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles