Prince võitleb oma fännide vastu

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prince
Prince Foto: AP / Scanpix

Kuulsa muusiku Prince’i advokaadid nõuavad, et suuremad fänni leheküljed Internetis võtaksid maha igasugused pildid, mis sarnanevad muusikule.

Sellised ettekirjutised on viinud fännid ühisrinde loomiseni, moodustades grupi kes nende nõudmiste vastu võitlevad, vahendab NME.

Kolm veebisaiti housequake.com, princefams.com ja prince.org said kokku, et moodustada ühine «Ühendatud Prince’i fännide» klubi, et hakata vastu nõudmistele, mis käsivad eemaldada isegi pildid fännide tätoveeringutest.

Princefansunited.com lehekülje avalduses seisab, et selliste piirangutega rikutakse nende õigust sõnavabadusele.

«Me arvame, et nende ähvardustega ei püüta kaitsta autoriõiguseid, nagu Prince oma süüdistustes väidab, vaid pigem püütakse lämmatada kõikvõimalikke negatiivseid arvamusavaldusi Prince’i kohta,» leiavad ühinenud fännid.

«Me usume, et selline käitumine on suuresti vastuolus sõnavabadusega ning seda ei tohiks lubada. Prince väidab, et fänniküljed ei tohi avaldada ühtegi teost, kus on kujutatud kedagi tema sarnast, kaldudes juba sellistesse äärmustesse, et keelata ära fännide enda pildid tätoveeringutest, mille tegemisel on inspiratsiooni saadud Prince’ist või siis pildid autode numbrimärkidest, mis on samuti tehtud temast inspireerituna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles