Kassidest said fotograafid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: SCANPIX

Londoni kassiomanikud tegid oma lemmikutega katse, lastes kassidel ennast pildistada.

Kassiomanikud riputasid loomadele kaela väikesed digikaamerad, kirjutab Daily Mail.

Kasside tehtud fotod riputati internetti üles. Brittide eeskujul on nüüdseks mitmete teiste riikide kassiomanikud «kassikaamera» hullusega nakatunud.

«Kassikaamera» idee autoriks on 32-aastane briti füsioterapeut Jessica Bavinton. Naisele hakkas muret tegema, et ta siiami kass Sarty pidevalt ära kadus.

Naine otsis internetist iga 30 sekundi tagant pilti tegeva CatCami kaamera ja riputas selle oma kassile kaela, et kassi tegemistest aimu saada.

Kassi kaelas olnud kaamera jäädvustatu üllatas nii omanikku kui ka tema sõpru. Sõbrad tegid sama oma kassidega ning sealt levis «kassikaamera» idee edasi.

Kassiomanike sõnul näitavad pildid maailma kasside vaatevinklist. Kassid tegid pilte ka kohtadest, asjadest ja loomadest, mis võivad inimestel kahe silma vahele jääda.  

Bavinton ja ta sõbrad koostasid kasside tehtud fotodest näituse ning andsid nende fotodega välja ka 2009. aasta kalendri, millega kogutakse raha ravi vajavate loomade heaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles