Kaheksa jäsemega India tüdruk läheb operatsioonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lakshmi Tatma koos emaga
Lakshmi Tatma koos emaga Foto: metro.co.uk.

Kaheksa jäsemega, nelja käe ja nelja jalaga, sündinud India tüdruk läheb operatsioonile.

Bangalore`i arstide kinnitusel eemaldatakse 40 tundi kestva operatsiooni käigus liigsed jäsemed ja laps peaks  saama pärast seda võimaluse normaalset elu elada, kirjutab The Telegraph.

Indias Bihari osariigis vaeses perekonnas sündinud tüdruk sai hindu jumalanna järgi nimeks Lakshmi Tatma, sest vanemate arvates näeb nende laps oma liigsete jäsemetega välja nagu jumalanna.

Siiani on kohalikud käinud kaheaastast last kummardamas kui jumalanna maapealset kehastust, lootes temalt saada abi oma probleemidele.

Arstide sõnul on tüdruku küljes kaksik, kellega ta emaüsas kokku kasvas ja kes täielikult välja ei arenenud.

Tüdrukut asub opereerima 30 tippkirurgist koosnev meeskond, kes töötavad vahetustega.

«Arenemata kaksiku jäänustes olev neer, tuleb Lakshmi kehasse ümber tõsta. Ka üleliigne selgroog tuleb eemaldada. Korrigeerivat operatsiooni vajavad ka põis ja genitaalid,» laususid arstid.

Pärast operatsiooni asuvad tööle ka ilukirurgid, kes operatsioonist tekkinud haavad korrastavad ja uut nahka siirdavad.

Arstide arvates ei elaks tüdruk ilma operatsioonita teismeliseeani.

«Tüdrukul on kaks alakeha, mis on omavahel vaagnast seotud. Lisaks üleliigsete jäsemete eemaldamisele, tuleb ka siseorganeid ümber paigutada,» lisas operatsiooni juhtiv kirurg Sharan Patil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles