Reedel algab Tallinnas rahvusvaheline uue tsirkuse festival

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
foto on illustreeriv
foto on illustreeriv Foto: Reuters

5. –13. augustil toimub Tallinnas Kadrioru pargis rahvusvaheline uue tsirkuse festival Tsirkusepuu.

Festival tutvustab Euroopa noorte tsirkuse hetkeseisu, tuues meile koju kätte enam kui 100 tsirkuseartisti Belgiast, Saksamaalt, Suurbritanniast, Soomest, Hollandist ja Eestist.


Festivali programmi jõuab vaatajani Kadrioru pargile kerkival Tsirkusealleel, suures tsirkusetelgis ja Kumus. Avapäeval toimub vanalinnas suurejooneline rongkäik. Festivali raames korraldatakse ka noortele artistidele mõeldud tsirkuse meistriklasse.

5. ja 6. augustil kell 20 on kõigil huvilistel võimalus näha maailma tipptasemel professionaalset kaasaegset tsirkust lavastusena «The Time Between », mille esitajaks on The Time Between Company.

Publikuni jõuab kolme noore ja mitmekülgselt andeka artist ning kolme virtuoosse muusiku esituses romantiline ajarännak, mille on nauditavaks koosluseks seadnud Hamburgis elav tunnustatud kaasaegse tsirkuse lavastaja Sebastiano Toma.

Lavastus tõestab suurepäraselt, et tsirkus on tänapäeval kogu maailmas arenenud meelelahutuslike trikkide näitamise paigast äärmiselt uudseks ja põnevaks kunstivormiks. Kaasaegse tsirkuse lavastused on oma olemuselt näiliselt inimvõimete piiridel tegutsevad esteetiliselt kaunid, lummavad, nauditavad ja mõtestatud kunstisündmused, kus põimuvad teater, elav muusika, koreograafia ja akrobaatiline meisterlikkus.

Festivali kava ja täpsem info siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles