Britid: lapsed on nagu loomad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti täiskasvanute arvates käituvad lapsed nagu loomad
Briti täiskasvanute arvates käituvad lapsed nagu loomad Foto: Reuters / Scanpix

Briti heategevusorganisatsiooni Barnardo tehtud küsitlus näitas, et üle poolte brittidest arvab, et lapsed on nagu loomad.

Küsitlusele vastanute sõnul tuleb ühiskonnas kehtestatud reegleid eiravate ja loomade moodi käituvate lastega karmilt ümber käia ning neid karistada, edastab AFP.

49 protsendi vastanute arvates on suur osa lapsi ohuks nii eakaaslastele kui ka täiskasvanutele. 43 protsenti pooldab laste kasvatamises karmi käe poliitikat.

«Suur osa täiskasvanutest arvab, et enamiku kuritegudest panevad toime lapsed ja noored. Tegelikult on noorte kuritegude osakaal kõikidest kuritegudest ainult 12 protsenti,» sõnasid uuringu tegijad.

Küsitluse teinud heategevusorganisatsiooni Barnardo juht Martin  Narey sõnas, et täiskasvanute negatiivne suhtumine ei pane lapsi ja noori oma käitumistparandama.

Suurbritannia meedia on viimasel ajal kajastanud mitmeid laste ja noorte vägivallategusid. Näiteks selle aasta jaanuaris peksid teismelised surnuks kolme väikelapse isa, kes käis liiga palju lärmi teinud noori keelamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles