Millest ei saanud Rabarocki puhul mööda vaadata hea muusika maaletooja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Sildna
Helen Sildna Foto: Raigo Pajula

Elu24 uuris möödunud nädalavahetusel peetud rockifestivali külastanud hea muusika maaletoojana tuntud Helen Sildnalt saadud elamuste ja muljete kohta.

Millise mulje jättis sulle tänavune Rabarock?

Helen Sildna (Tallinn Music Week / Musiccase): lausa märgilise tähendusega on fakt, et esimest korda Rabarocki ajaloos toetas festivali ka Kultuuriministeerium.

Üks korralik ja tasemel rockifestival on Eesti riigile täpselt sama oluline kui ooperi- , folgi- või filmifestival, loodan et riiklik tugi ja tunnustus Rabarockile on pikaajalise ja tõusuteel areneva tendentsi algus. Suure suvise rockifestivali olemasolu on eluterve muusikaturu ja kogu Eesti popkultuurimaastiku arengule väga oluline.

Rõõm, et festivalikavas oli oluliselt rohkem Eesti artiste kui varasematel aastatel ja et kõigi esinejate lava-esised
olid mõnusalt rahvast täis. Ewert & the Two Dragonsist Orelipoisi, Abrahami, Nevesise ja Rock Hotelini. See on oluline mõlemalt poolt vaadatuna, et festivalil oleks valikut headest kohalikest tegijatest, kes suure lava efektselt täidavad ja publiku lava ette toovad ja teisalt, et Eesti bändidel on võimalus suurel festivalil laiemale publikule kui koduklubid mängida.

Rabarocki festivaliplats oli sel korral tundmatuseni muutunud ¬ kogu festivaliala oli suurem ja avaram ja lisandunud oli kolmas lava, mis lubas publikule veelgi tihedamat programmi pakkuda.

Imekena oli ka kõik see, mis korraldajad oli lavade ümber, festivalikeskkonnana platsile toonud - minu eriline lemmik oli näiteks veinitelk, kus sai mõnusalt hubaselt Eesti luuletajaid ja kirjanikke kuulata ¬ kohe eriliselt tore.

Laste mänguplats oli ka väga armas. Taolised lisadetailid näitavad tihtipeale kätte kui südamega suhtub korraldaja sellesse, et publikul oleks mõnus olla.

Minu ja arvatavasti paljude jaoks veel oli eriline sündmus Public Image Ltd jõudmine Rabarockile peale pikka pausi, viimati olid nad siin 88. a. Rock Summeril. Taaskohtumine oli liigutav nii bändi ja John Lydoni kui Eesti fännida jaoks, eredaid mälestusi jagus seal kõigile, PIL oli ka super vormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles