Mosleminaiste organisatsioon: hea seks on abielukohustus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia sõnakuulelike naiste klubi liikmed 40-aastane Aishah Abdul Ghafar (vasakul) ja 25-aastane Afiratul Abidah Mohd Hanan koos oma mehe, 40-aastase Ishak Md Noriga
Malaisia sõnakuulelike naiste klubi liikmed 40-aastane Aishah Abdul Ghafar (vasakul) ja 25-aastane Afiratul Abidah Mohd Hanan koos oma mehe, 40-aastase Ishak Md Noriga Foto: SCANPIX

Malaisias tegutsev mosleminaiste organisatsioon on oma sõnavõttudega tähelepanu äratanud.

See organisatsioon edastab sõnumit, et naine peab mehele kõiges alluma, eriti aga magamistoas, kirjutab Huffington Post.

«Sõnakuulelike naiste klubisse» kuulub umbes 800 liiget. Nende eesmärgiks on prostitutsiooni hävitamine ja abielulahutuste vähendamine. Ka islamistlikus Malaisias on viimastel aastatel lahutuste arv kasvanud.

«Islam nõuab, et alluksime oma meestele. Ma olen siiani täitnud kõik, mida mu mees nõudnud on. Olen valmis pattudeks, kui see mu mehe õnnelikuks teeb,» lausus sellesse organisatsiooni kuuluv 22-aastane Ummu Atirah.

Organisatsiooni ühe asutaja Rohayah Mohamadi sõnul tahavad nad kahandada abieluseksiga liituvaid tabusid.

«Moslemiühiskonnas on seks omamoodi tabutoiming. Oleme selle suhtes olnud ükskõiksed, kuid head suhted sõltuvad seksist. Hea abielunaine on oma mehele samas hea prostituut,» selgitas Mohamad.

Mohamadi arvates tekivad perekondlikud ja ka ühiskondlikud probleemid sellest, et naine ei allu täielikult mehele.

Malaisia naisaktivistid ja osa poliitikutest on selle organisatsiooni tegevuse hukka mõistnud, öeldes et see viib tagasi keskaega.

«Kahjuks on meie riigis ikka veel naisi, kes ei ole oma inimõigustest teadlikud,» sõnas Malaisia perepoliitika minister Abdul Jalil.

Naisteorganisatsiooni taga on äärmusislamistlik rühmitus Global Ikhwan. Seda rühmitust on kritiseeritud mitmenaisepidamise propaganda pärast.

Mõned selle rühmituse liikmed on olnud al-Arqami usulahus juhtival positsioonil. Nimetatud usulahu tegevus keelati 1994. aastal, kui leiti, et selle õpetused on islamiga vastuolus.

Mosleminaiste õigusi kaitsva organisatsiooni Islam Sisters arvates on islamiga kooskõlas olev abielu selline, mis põhineb paari koostööl ja üksteise austamisel.

Selle organisatsiooni arvates ei aita kodudes ja ühiskonnas levivat vägivalda vähendada see, kui naine on täiesti allaheitlik ja ilma igasuguste õigusteta.

«Täielik alistumine ei taga head suhet. Hea suhe põhineb suhtlemisel ja teise vajaduste arvestamisel,» lausus Islam Sisters esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles