Taani folk-elektroonikud annavad Von Krahli Teatris kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Efterklangi reklaamfoto aastast 2005.
Efterklangi reklaamfoto aastast 2005. Foto: www.efterklang.net

Jazz’n’Motioni üritussari toob 26. novembril Tallinna Taani eksperimentaalse folk-elektroonika bändi Efterklang.


Efterklangi on võrreldud Arcade Fire, Sigur Rosi, Sufjan Stevensi ja ka Arvo Pärdiga, nende muusikas on müstilisi sosinaid, riituslikku koorilaulu, plahvatuslikke puhkpilliorkestri-puhanguid ning õhkõrna lüürikat.


Efterklangi postroki-eksperimendid said alguse 2000. aastal, kui lapsepõlvesõbrad Casper Clausen (vokaal), Mads Brauer (elektroonika) ja Rasmus Stolberg (kitarr) hakkasid musitseerima koos Rune Molgaardi (klaver) ja trummar-trompetimängija Thomas Husmeriga.


Lugude kirjutamine, lindistused ja produktsioon toimusid kõik oma jõududega poiste Kopenhaageni prooviruumis. Bändi esimene EP «Springer» anti välja 2003 Efterklangi enda plaadifirma Rumraket alt: 500 eksemplari, kõik pakendatud tehiskarusnahka.
Kolmas täispikk album «Parades», kus lõi kaasa 30 muusikut – keelpillid, puhkpillid ja koorid – ilmus oktoobris 2007 ja selle kiitsid ehmatavalt originaalseks meistriteoseks kriitikud üle maailma.


Piletid (200–300 krooni)  Von Krahli teatri baaris toimuvale kontserdile tulevad müügile homme Piletilevi müügikohtades üle Eesti. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles