Vin Diesel oli siin: uus film Kiired ja vihased 5

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vin Diesel
Vin Diesel Foto: scanx

Tänapäeval on kinno minnes lihtne sattuda filmile, mis on algse linateose järjefilm ja mille sisu on mõneti seotud varem toimunuga. Kuigi K&V5 alguses on viide, miks peategelane Dom Toretto on sattunud vangi, on järgnev täitsa omaette lugu. (Allpool näeb treilerit ja kohe siin ülal kuuleb lugu soundtrackilt.)

 

Ja see lugu rullub ja rullub... Täitsa rock`n`roll värk. Lisaks peategelast mängivale vin Dieselile (43) demonstreerib juusteta pea kaunist profiili eriteenistuse jälitusüksuse bossi mängiv Dwayne Johnson (39).

Kui vaatate meeste omavahelist kaklusstseeni, jääb mulje tõelistest raudmeestest, kelle mõte ja käigu pealt tehtud otsustused on sama kindlad kui nende paremsirge.

Kiirete ja vihaste varasematest osadest näeme kunagisest FBI agendist tänavasõitjate gängi üle läinud Paul Walkerit (37) Brianina, samuti Domi õde Miat mängiv Jordana Brewsterit (31). Rolli teevad ka suure suuga Tyrese Gibson (32), kes mängis K&V 2. osas ja saaga kolmandas osas Tokyo Drift kohaliku ralliässana kummi vilistanud Sung Kang (39).

Filmi enda kohta midagi põhjapanevat on suht raske öelda, kuna film räägib enda eest ise eeskujulikul viisil, mida näitab ka avavahetuse suurepärane publiku hulk, mis küündis CC Plazas üle 12 tuhande. Tavaliselt küünib uudisfilmide tavapärane avanädalavahetuse külastajate hulk nii viie tuhande kanti.

Pole kahtlust, et midagi eriti vinget selles tänavasõitjate kultuuris on. Vast isegi midagi rüütellikku, mis ilmneb paaris episoodis, kus Dom põhjendab oma valikuid, miks ta näiteks omistab väärtust ühele 20taalasele kaelakeele ja miks perekond on eriti tähtis. Et sellised mõned pehmed väärtused üle kõvade, selles mõttes rüütellikkus.

Võib-olla vastaks see film ka HU? laulus «Rüütlid» esitatud küsimusele, et kus on tänapäeva rüütlid (kuula lugu allpool). Ehk tuleb neid otsida tänavasõitjate seast?

Ja kui ma ütlen pealkirjas, et vin Diesel oli siin, siis seda täiesti välistada ei saa. Nimelt võis enne seansi algust näha saali loivamas üht peaosalisele vägagi sarnast kiilakat meeskodanikku. Kehahoiak selline turd, seljas pisut kulunud avarama lõikega tume nahktagi, jalas sinised teksad ja tossud. Silmi katmas suured mustad pealigi hoidvad päikeseprillid.

Kui ta ka polnud vin D, on põhjust kinno minna siiski küll.

Hea lugeja, kas oled juba filmi näinud, kuidas meeldis? Ja filmi soundtrack on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles