Vabaduse väljakul keelatakse rulatamine ära?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: facebook.com

Eesti Tänavaspordi Liidule teatati, et Vabaduse väljakul keelatakse ära rulatamine, bmx-iga sõitmine ja igasugune ekstreemne tegevus.

N-Grupp MTÜ ja Noortele.ee kutsuvad ülesse Tallinna linna loobuma plaanist keelata noortel ära Vabaduse väljakul juba tavapäraseks kujunenud sportlik tegevus – rulatamine, BMX ja muu tänavaspordi valdkonda kuuluv tegevus.

«Noortel on niigi vähe võimalusi vaba aja veetmiseks ning säärase võimaluse kaotamine ainult aitab kaasa sellele, et noored muutuvad ühiskonnas vähem aktiivsemaks ning sisustavad oma vaba aega pigem telekat vaadates või alkoholi- ja tubakatoodete seltsis», sõnas N-Grupp MTÜ juhatuse liige Kuno Kompus.

Kuno Kompus ütles, et alternatiiv oleks muidugi see, et kui Tallinna linnavalitsus ehitaks selle asemele kesklinna piirkonda korraliku koha, kus noored saavad harrastada üheskoos neid samu sportlike tegevusi, mida hetkel Vabaduse väljakul harrastatakse.

Mupo tahab koos kaitseministeeriumi ja politsei esindajate ning noortega arutada, kuidas kõige paremal viisil edaspidi kasutada Vabaduse väljakut, et platsi seisukord ei saaks kannatada ning kõigil inimestel oleks seal meeldiv viibida.

Ka kaitseminsiteeriumist vastati Postimees.ee`le, et mingit rulaga sõitmise keeldu Vabaduse platsil ja Vabadussõja võidusamba ümbruses ei taotleta.

«Täna helistati Eesti Tänavaspordi Liidule ja teatati, et Vabaduse väljakul keelatakse ära rulatamine, bmx-iga sõitmine ja igasugune ekstreemne tegevus. Meiga võttis ühendust munitsipaalpolitsei, politsei ja kaitseministeeriumi esindaja öeldes, et olukord soovitakse ära lahendada viisakalt ja sõbralikult otsides kompromissi,» on kirjas Eesti Tänavaspordi Liidu Facebooki seinal.

«Sõitmine Vabakal keelatakse nagunii ära ja sellega seoses otsustas ETSL ennast väljendada. Seda kõike muidugi rahulikult, sest isegi tore, et soovitakse leida kompromiss. Kogu sõnumi hüüame välja 29. aprillil 2011 tänavaspordi hooaja avamisel Vabaduse väljakul algusega 16.00, » seisab Facebookis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles