Video: Breitbart News vabandas, et tegi tuntud jalgpallurist Lukas Podolskist inimsmugeldaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Breitbart Newsi poolt avaldatud pilt Lukas Podolskist
Breitbart Newsi poolt avaldatud pilt Lukas Podolskist Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Paremäärmuslik uudistelehekülg Breitbart News vabandas, et kasutas Saksa jalgpallikoondise Poola päritolu ründaja Lukas Podolski pilti illustreerimaks uudislugu, mis räägib Marokost Hispaaniasse suunduvatest põgenikest.

Artikkel kannab pealkirja «Spanish Police Crack Gang Moving Migrants on Jet-Skis» (Hispaania politsei tegi lõpu gängile, mis transportis migrante skuutritega) ja selles kirjeldatakse, kuidas inimsmugeldajad viivad migrante Marokost üle Gibraltari väina Hispaaniasse, edastab The Telegraph.

Lukas Podolski
Lukas Podolski Foto: Instagram/Instagram/Scanpix

Lugu illustreeris pilt skuutriga sõitnud Podolskist, kes oli selles loos tehtud inimsmugeldajaks ning juures tekst, et smugeldajad küsivad migrantidelt üle Gibraltari viimise eest 5000 eurot. 

Tegelikult tehti see foto 2014. aastal Brasiilias jalgpalli maailmameistrivõistluste ajal.

Breitbart Newsi poolt avaldatud pilt Lukas Podolskist
Breitbart Newsi poolt avaldatud pilt Lukas Podolskist Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Breitbart vahetas hiljem pildi välja, kuid «smugeldajast» Podolskiga pilt levib edasi sotsiaalmeedias.

«Varem oli meie kirjutise juures foto jalgpallur Lukas Podolskist skuutril. See pilt pidi illustreerima skuutriga sõitmist. Breitbarti Londoni toimetus vabandab härra Podolski ees. Ei ole andmeid, et härra Podolski oleks inimsmugeldaja või ta oleks Marokost Hispaaniasse smugeldatud migrant, » edastas väljaane vabanduse.

Lukas Podolski
Lukas Podolski Foto: imago sportfotodienst/imago/Jan Huebner/Scanpix

Breitbart News sai tagasi endise peatoimetaja Steve Bannoni, kes oli vahepeal USA president Donald Trumpi  poliitilise strateegia juht, kuid kes vallandati Valgest Majast. 

Steve Bannon
Steve Bannon Foto: RS/MPI/Capital Pictures/RS/MPI/Capital Pictures/Scanix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles