Inglismaa koolis on hijab koolivormi osa, ent muslimineiudele see ei sobi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitüdruk hijabiga.
Koolitüdruk hijabiga. Foto: OLIVIA HARRIS/REUTERS

Inglismaa kooliõpilasi on tabanud meelehärm, kuna koolivormi juurde disainitud hijab on nende meelest liiga lühike. Vanemad alustasid internetis petitsiooni, et rätid on liiga väikesed ja on potentsiaalselt ka lämmatavad. Nimelt kui keegi tagantpoolt salli tõmbaks, võiks kandja lämbuda.

Varasemalt oli ainus hijabi kohta käiv reegel see, et sall peab olema must, ent stiil, pikkus ja kangas oli kandja enda valik. Petitsioonile on alla kirjutanud juba 150 inimest, kellest enamik tunnevad, et uus kord on mõeldud selleks, et neiud enam üldse ei tahakski pearätti kanda. Kohalik islamiusuliste juht Shah Hussain rääkis meediale: «Peakatte mõte on kaitsta kandja tagasihoidlikkust, antud puhul seda ei toimu.» Kooli direktsioon on kui hõõguvatel sütel ja kirjutas vanematele, et tõepoolest on võimalik, et disainis tuleb mõningased muudatused teha: «Me vabandame, et on olnud jutud, justkui on kool pearäti vastu. See ei ole tõsi, me oleme alati austanud tüdrukute soovi kanda hijabi.  

Seejuures ei ole tegu esimese korraga, kui kool on täbaras olukorras pearättide tõttu. Jaanuaris tormas sotsiaalmeedia, kui nelja-aastane tüdruk teatas vanematele, et tal soovitati koolis religioosset sümbolit mitte kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles