Jaapani õde-vend leidsid teineteise, kuid mitte vanemaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani õde-vend leidsid teineteise, kuid mitte vanemaid
Jaapani õde-vend leidsid teineteise, kuid mitte vanemaid Foto: SCANPIX

Jaapanis leidsid õde ja vend pärast looduskatastroofi teineteise, kuid nad ei ole leidnud oma vanemaid.

Kadunud inimeste otsimist aeglustavad Fukushima tuumajaama kriis, piirkonna elanike evakuatsioon ning politseijaoskondade suletus, kirjutab Jaapani väljaanne Daily Yomiuri.

Nabeshima perekond elas Fukushima tuumajamaast 20 kilomeetri kaugusel.

12-aastane koolitüdruk Yuki Nabeshima põgenes enne tsunami saabumist koos oma klassiga mägedesse. Tüdruku seitsmeaastane vend Yusuke Nabeshima oli maavärina ajal lasteaias. Lapsed evakueeriti enne tsunamit.

Lapsed sattusid samasse evakuatsioonikeskusse ning leidsid teineteist kiiresti. Nende vanematest ei ole aga jälgegi.

Yuki Nabeshima kooli asejuht Michihiro Moriyama sõnas, et ta sai enamiku õpilaste vanemaid kätte, kuid Yuki vanemaid mitte.

«Kui tuumajaamas ei oleks probleeme, saaksime vanemate otsimist jätkata. Lootust veel natuke on nad elusalt leida,» lausus koolijuht.

Kinnitamata andmetel õnnestus õe-venna vanematel autoga põgeneda, kuid nad tulid tagasi, et päästa ka vanavanemad. Arvatakse, et siis viis tsunamilaine nad kaasa.

Yuki ja Yusuke Nabeshima elavad nüüd isapoolsete vanavanemate juures. Vanaisa sõnul on lapsed olukorraga hästi toime tulnud.

«Nad on väga tublid. Nad on aidanud kodutöödes ega ole lasknud kurvastusel endast võitu saada,» lausus 72-aastane vanaisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles