Raadioteatris esietendub Sofi Oksaneni «Puhastus»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad Helene Vannari (Aliide 1992. a.) ja Alina Karmazina (Zara),
režissöör Taago Tubin, helirežissöör Külli Tüli
Näitlejad Helene Vannari (Aliide 1992. a.) ja Alina Karmazina (Zara), režissöör Taago Tubin, helirežissöör Külli Tüli Foto: Virko Annus

 

Rahvusringhäälingu Raadioteater tähistab oma 83. sünnipäeva uue 5-osalise kuuldemänguga - kuulajateni jõuab Sofi Oksaneni «Puhastus», mis keskendub ühe Eesti naise saatusele ajaloo rataste vahel.

 

Peategelase Aliide Truu rollis Helene Vannari (Aliide 1992. aastal) ja Elisabet Tamm (Aliide 1949. – 1953. aastal). Teistes osades Alina Karmazina, Margus Prangel, Raivo E. Tamm, Sten Karpov, Janek Vadi ja Katariina Lauk. Kuuldemängu salvestati suvel 2010 ühes Läänemaa talus, ehedas õhustikus.

«Puhastuse» esiettekanne on 28. veebruarist 4. märtsini kell 11.30 ja 22.30 Vikerraadios.

Soome keelest on «Puhastuse» tõlkinud Kalju Kruusa. Raadiostsenaarium ja -lavastus Taago Tubinalt, muusika Tiit Kikaselt, helirežissöör Külli Tüli. Kasutatud on salvestisi Eesti Rahvusringhäälingu heliarhiivist.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles