Uskumatu: Metsatöll mängib Kukerpille!

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll täies koosseisus: trummar Marko Atso ehk Herr Atsolf, solist Markus Teeäär ehk Rabapagan, basskitarrist Raivo Piirsalu ehk Kuriraivo ja rahvapillide mängija Lauri Õunapuu ehk Varulven.
Metsatöll täies koosseisus: trummar Marko Atso ehk Herr Atsolf, solist Markus Teeäär ehk Rabapagan, basskitarrist Raivo Piirsalu ehk Kuriraivo ja rahvapillide mängija Lauri Õunapuu ehk Varulven. Foto: Mari Peterson (www.metsatoll.ee)

Et homme Tallinnas Rock Cafés Metsatöll Kukerpillide lugusid mängima hakkab, on uskumatu, aga tõsi.



«Idee käis välja meie trummar Marko Atso,» avaldab Metsatölli solist Markus Teeäär ehk Rabapagan. «Et võtaks teeks Kukerpillide lugusid – nemad vanakooli mehed ja meie nooremapoolsed tüübid. Ausalt öeldes tundus see mõte alguses täiesti ajuvaba.»


Bänd võttis kaks nädalat mõtlemis- ja seedimisaega, sest niisugust pilti ei suutnud kokku panna ükski neliku kolmest ülejäänud liikmest.


Tõtt-öelda ei meenunud Rabapaganale esiotsa isegi ühtki Kukerpillide menulugu – oli ta ju juba varases nooruses nõnda «tige hevimees», et käis kõigist teistest muusikaliikidest kauge kaarega mööda.


Pilt sai kokku, kui Metsatöll Kukrite igihaljad viisid tegelikult ette võttis. Arranžeerimine kujunes lihtsaks – iga bändiliige käis välja oma idee. «Kui olime lood välja valinud, hakkasime mõtlema, mis tüüpi need lood üldse võiks olla. Et kas tuleb rammsteinilik või slayerlik... Kõik see arendas ka meid endid tohutult, sest kasutasime sootuks uusi väljendusvahendeid,» selgitab laulja.


«Tulemuseks on meie interpretatsioonis Kukerpillide laulud üsna tigedad, aga neid on mõnus kuulata. Päris omapärased,» tunnistab Rabapagan.


Üks Kukrite aegumatutest menulugudest, millele Metsatöll uue kuue annab, on igatahes Henno Käo sõnadele loodud rahvalik viis «Pole sul tarvis teada...».

«Üritasime leida laule, mis on küll tuntud, aga mis pole nii tavalised nagu näiteks Kihnu Virve loodud «Meri on, meri jääb»,» sõnab laulja. Ja kuigi üks pillidest, mida ta suurepäraselt valdab, on mandoliin, jääb see pill homme siiski sõrmitsemata.


Solist lubab, et senistel Metsatöllu fännidel ei tasu neile selga keerata, sest isegi Kukrid kõlavad täiesti metsatöllulikult. «Nad ei pea muretsema, et oleme päris ära pööranud. Äsja tegime Kolgakülas küünikontserdi, kus võtsime ühe loo kavva, ja pean ütlema, et väga hästi võeti vastu,» kinnitab ta.


Olgu lisatud, et lavale astuvad ka Kukerpillid, kes omakorda Metsatöllu kolmele loole uut hingamist annavad.


Ning otse loomulikult saab kuulata ka mõlema ansambli hitte, aga seda juba n-ö originaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles