Vaata, milliseid hõrgutisi pakub presidendipaar täna oma külalistele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiika pildigaleriid meie presidendipaari poolt täna õhtul pidulikul vastuvõtul pakutavatest hõrkudest roogadest! 

Täna päeval oli ajakirjanikel võimalus kiigata Estonia kontserdisaali köögipoolele, kus valmisid hõrgud suupisted presidendi vastuvõtule saabuvatele külalistele. 

Kokku valmistati 10 800 suupistet ja neid tegid seitse peakokka. Viinapitsidesse pandi näiteks hernesuppi ning loomulikult ei puudunud ka klassikalised kiluvõileivad. Lisaks ootas pidulisi kommimeistrite Koosmaa ja Kõllaste 3000 kommi.

Menüü:

Kokk: Angelika Udeküll (Santa Maria maitseinsener)

Astelpaju-porgandikreemiga krõbe pähklikorvike
Kilu ja musta leiva trühvlid
Paradiisiõun kanamaksa ja karameliseeritud sarapuu pähklitega
Ürdine parditatar ploomivürtsmoosiga

Kokk: Dimitri Haljukov (Carmen Catering)

Peedimousee linnase koogil
Krõbe küüliku rilette marineeritud pirni ja redisega.
Õuntega suitsutatud angerjas, kadakajuustu-peedi tasku ja kalamari
 

Kokk: Andres Rahula (restoran Senso)

Krõbe kitsejuustupallike murakamoosi ja meega röstitud sarapuupähklitega
Külmsuitsu seafilee mädarõika tar-tar, aeglaselt küpsetatud tomati configa
 

Kokk: Inga Paenurm (presidendi kantselei)

Aedviljasalat suitsuräime heeringa marja ja peedivahuga
Hõrk hernepüreesupp suitsusealiha ja mustajuure tsipsiga
Kreemjas leiva-pohlasupp vahuse hapukoorega
 

Kokk: Rudolf Visnapuu (restoran Korsaar)

Metsaseene minipirukas metslooma roosbeefiga
Muskaatkõrvitsa supp suitsuploomi ja glaseeritud pardifileega
Heeringa-hapukoore tarrend sibulakreemi ja röstitud leivaga

Kokk: Sergei Trunov (restoran Balthasar)

Vinnutatud põdraliha suitsupeedi ja kitsejuustukreemiga
Õrnvürtsikas tomatisalsa basiiliku-pesto ja mozarellajuustuga
Kihiline suitsulõhe minisalat keedupeedi ja vutimunaga
Karaskil serveeritud kuumsuitsu tursa kreem siia marjaga
 

Kokk: Indrek Kivisalu (Food Studio)

Ürdine metsaseenesalat karaskil
Õrnsoola siiafilee ja kuumsuitsu forelli vahu suupiste

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles