Pildid ja video: kaks kanadalast magasid Dracula lossis kirstus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majutusfirma Airbnb kirjutamisvõistluse võitsid kanadalasest õde ja vend, kes said nüüd ööbida Transilvaanias Dracula lossis.

Halloween´i paketis oli lisaks punase sametiga kaetud kirstus ööbimisele ka mitmekäiguline õhtusöök koos kvaliteetveiniga, edastab AFP.

Kanadalannast ürituste korraldaja Tami Varma ja ta vend Robin Varma, kes on ülikoolis kraadiõppes, on tuntud kirjandusteadlase Devendra Varma lapselapsed. Devanra Varmat, kes külastas Draculaga seotud lossi 1971. aastal, tuntakse inglise gootilugude ja vampiirilugude uurijana.

Kanada õde ja vend pugesid eile õhtul Brani lossis, mida seostatakse verejanulise krahv Draculaga ja tema legendiga, kirstudesse ja magasid neis öö läbi.

Airbnb küsis halloween´i võistlusel osalejatelt, et mida nad teeksid, kui kohtuksid krahv Draculaga. Tami Varma vastas, et tema vanaisa oli goot legendide ja Dracula ekspert ning ta oleks külalisena väga huvitav lossiomanikuga suhelda ja neil oleks, millest rääkida.

Eile sadas Transilvaanias lund, tekitades veelgi halloween´i atmosfääri juurde. Kanadalaste sõnul meeldis neile 14. sajandi loss, mille lasi ehitada Vlad Teivastaja, kes andis ainest iiri kirjanikule Bram Stokerile oma kuulsa Dracula romaani kirjutamiseks.

Kanadalased saabusid lossi juurde tõllas, mida vedasid kaks musta värvi hobust, Tami kandis erkpunast kleiti, ta vend tumedaid riideid.

Brani lossi tegevjuhi Alex Prsicu sõnul oleks nad nagu ajas tagasi läinud ja astunud kõik koos Stokeri Dracula maailma.

Külalisi oli lossis vastu võtmas ka Bram Stokeri kauge sugulane Dacre Stoker, kes kehastas krahv Draculat, öeldes külaslistele, et nad võivad lossis vabalt ringi liikuda.

Kanadalastele oli valmistatud roog, mida Stoker kirjeldab oma 1897. aasta romaanis «Dracula», samuti pakuti kohalikke roogasid ning mustsõstrabrändit. Loss oli valgustatud küünaldega, nagu varasematele sajanditele kohane.

Kanadalased meenutasid, et nende vanaisa külastas Brani lossi 45 aastat tagasi päevasel ajal, kuid ka siis oli ta kuulnud kummalisi helisid, samme treppidel ja kedagi ta seljataga liikumas.

Ei ole teada, kas krahv Dracula ilmutas end kanadalastele, kui nad tänase öö lossis kirstus veetsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles