Motoshow toob publiku ette haruldased BMW'd

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme saab avalöögi ainus Eestis korraldatav automess Motoshow 2016, kus toimuvad uudismudelite esmaesitlused ning saab näha väljapanekut klassikalistest BMW'dest.

Motoshow projektijuht Margus Kikkul rääkis, et messi eesmärk on tuua Tartusse automaailma uudiseid ning haruldasi sõidukeid, mida üldjuhul linnapildis ei kohta. Kuna tänavu täitus 100. tegevusaasta BMW’l, annavad messil eksponeeritavate hobiautode seas tooni just seda marki sõidukid.

«Tõstmaks esile klassikalisi BMW’sid, on Motoshow’l esinduslik väljapanek «bemaritest» läbi aegade. Vanim messil esitletav BMW 3/20 PS AM1 pärineb aastast 1932, kaasaegsetest BWW’dest on kohal aga i8, mille äratuntavad jooned leiab ka tänavuselt Motoshow graafikalt. Teiste seas näidatakse publikule lähemalt ka ainulaadset Sauberi välimusega BMW M1'e,» rääkis Motoshow projektijuht Margus Kikkul. Mitmete messil näidatavate BMW’de puhul on tegemist ainueksemplariga Eestis. Rahvahääletuse tulemusena selgitatakse ühtlasi välja ka Motoshow ilusaim BMW.

Messil jõuavad Eesti publiku ette esmakordselt mitmed uudismudelid, homme kell 13 tõmmatakse kate näiteks Renault Scenicult, mis jõuab Eestisse müüki alles selle aasta lõpus. «Rahvusvaheline Pariisi autonäitus avab uksed nädal peale Motoshow’d. Rõõm on tõdeda, et nii mõndagi uudismudelit esitletakse Euroopas esimest korda just Tartus,» ütles Kikkul, lisades, et jutt käib Opel Zafirast ja Nissan NV300-st. Traditsiooniliselt on Motoshow’l avatud proovisõiduala, kus autosid üle 50.

Motoshow’lt leiab korraldaja sõnul põnevat vaatamist kogu pere, sest esindatud on ka tuunitud autod, võistlusmasinad, veoautod ja bussid ning kohalike meistrite käeläbi uue hingamise saanud uunikumid. «Publikule pakutakse vaatamiseks teiste rariteetide kõrval näiteks põhjalikult taastatud Porschesid ning haruldast Volga eksportmudelit,» kirjeldas Kikkul.

Hetkel on Eesti rahvas uue presidendi ootuses. Meenutamaks taasiseseisvunud Eesti Vabariigi esimese presidendi Lennart Meri ametiaega, näeb Motoshow’l tema kunagist ametiautot.

Motoshow on juba aastaid ainus Eestis korraldatav automess, mida korraldatakse AS-i Tartu Näitused messikeskuses 21. korda. Mess on avatud reedest pühapäevani.

Vaata täpsemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles